Woman buying food at the supermarket and reading a label on a product - lifestyle concepts

Milliónyi magyar SZÉP kártyás örülhet ennek a bejelentésnek: sok pénzt raknak a zsebükbe

2023. szeptember 8. 12:31

Ismét népszerű az élelmiszervásárlás a SZÉP kártya birtokosok körében. Augusztus elsejétől év végéig újból lehet élelmiszervásárlásra használni a juttatást, az első hónap eredményei pedig hasonlóan kedvezőek, mint a tavaly tavaszi időszak volt. A K&H SZÉP kártya költések több mint 24 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest.

A SZÉP kártya birtokosok augusztus 1-jétől év végéig ismét felhasználhatják a juttatást hideg élelmiszer vásárlásra, ami a továbbra is csökkenő kiskereskedelmi forgalomnak is segítséget jelenthet visszaerősödni. Idén júniusban ugyanis naptárhatástól megtisztítva újabb 8,3 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest.

Az eddigi eredmények alapján a módosítás most is kedvező fogadtatásra talált a kártyabirtokosok részéről, ugyanis az elmúlt hónapban 24,4 százalékkal növekedett a K&H SZÉP kártyák forgalma tavaly augusztushoz képest, és ezzel a havi költés megközelítette a 3,3 milliárd forintot. Augusztusban az élelmiszervásárlások a teljes forgalom 23,6 százalékát tették ki. 2022. február-június között, amikor szintén lehetett élelmiszerre fordítani az összeget, a K&H SZÉP kártya költések 26 százalékát tette ki az élelmiszervásárlás.

Fel kellett készülni a módosításra

Az újból életbe lépő hideg élelmiszer vásárláshoz a boltoknak, a SZÉP kártya kibocsátóknak és a kártyaelfogadó (POS) terminálok szolgáltatóinak is fel kellett készülniük. Azoknak a boltoknak, ahol eddig még nem volt vagy tavaly óta már felmondták a szerződést, elfogadói szerződést kellett kötniük a SZÉP kártya kibocsátókkal. Ahol pedig megmaradt a szerződés a tavalyi időszakot követően, ott a terminállisták frissítése és a POS hálózat frissítése lehetett szükséges.

A plusz feladatok ellenére augusztusban rekordmértékben emelkedett a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma: egy hónap alatt 380 új üzlet csatlakozott elfogadóhelyként. A K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma így országosan már megközelíti a 41 ezret. A kártyabirtokosok száma is szemmel láthatóan növekedett. A SZÉP kártya felhasználására vonatkozó módosítások júniusi bejelentését követően két hónap alatt közel 3500 új főkártyabirtokos számára vált elérhetővé a juttatás, ami az idei új belépők 29 százalékát jelenti.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kártyabirtokosok számának megugrásában a hideg élelmiszervásárlás mellett az is szerepet játszhat, hogy a 450 ezer forintos éves kedvezményes juttatási keret 650 ezer forintra emelkedett. Így a módosítás a munkáltatók számára is segítséget jelenthet a reálbércsökkenés kompenzálásához.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem