10 °C Budapest
Easter ham brunch. Dining Table with a Centerpiece of Fresh Colorful Tulips

Drága tavasz vár a magyar családokra: így fukarkodik az akciókkal a Lidl, Aldi, Tesco, Auchan, SPAR

2023. március 24. 09:49

Elviekben indul a húsvéti dömping az üzletekben, azonban az idei akciók halványan emlékeztetnek csak az öt évvel ezelőttire. A VG körképe szerint még nem szabadult el a pokol az Auchan, Tesco; Aldi, Lidl és SPAR boltokban, a 2008-as világgazdasági válság sem vetette vissza annyira az üzletek árukihelyezési aktivitását, mint a mostani időszak. Az igazi roham a húsvét előtti hétvégén, illetve nagyszombaton indulhat meg a boltokba.

A jelenlegi igényekhez mért, átlagos húsvéti sonka árszint kilónként 2800–3200 forint között mozog. Az Auchanban Pápai terméket 2390-ért, a Tescóban füstölt főtt Kaisert ugyanennyiért, a Lidlben kötözöttet 2199-ért lehet kapni, de a tarja, a combsonka vagy a dió már mind drágább volt. A füstölt termékek szinte mindenhol 3000 forint felett kezdődtek, a prémiumkategória pedig 4000 - írja a lap. (A piacokon ennél minimum 500 forinttal magasabb árakkal találkozni kilónként.)

Van persze a csemegepultokban is sonka, a szokásos füstölt csülök, ennek 10 dekánként van beállítva az ára, 199 és 299 forint között mozog a boltokban – bár ez nem összehasonlítható termék, tekintettel arra, hogy a diszkontok nem működtetnek hagyományos csemegepultot.

A zödségárak is nagyot nőttek: a két legkeresettebb húsvétkor a tölteni való (TV) paprika és a lédig hagyományos paradicsom.Az Auchanban mindkét terméket 1599-ért adják (kilogrammonként). A Tesco a TV paprika kilóját 1999-ért méri, a paradicsomot 1799-ért. A SPAR a paprikáért 1449-et kér, a paradicsomért 1699-et. A Lidl 1299-ért adja a paprikát és 1699-ért a paradicsomot. Az Aldi húzott egy meglepőt és 999-ért adja a paprikát, a paradicsommal azonban beleolvadt a szürke tömegbe, mert azt 1699-ért kínálja. 

A tojás darabja pedig 50-120 forintba is kerülhet: az Aldi 50 százalékkal leárazta a legolcsóbb tálcás tojást, így a darabára kevesebb mint 50 forint volt. A tojásárak a boltban így 50-108 forint között mozogtak. A Lidl 62 és 100 forint közötti darabárat hozott, míg az Auchan 99–120 forint közé lőtte a tojás egyes kategóriáinak árát. A SPAR 80–108 forint közötti árakkal dolgozott, míg a Tesco 99–120 forint közé lőtt a lap szerint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm