Lecsósokk: ilyen árakon adják a filléres magyar ételt a legmenőbb helyeken
A lecsó minden magyar konyhában otthon van, most mégis új korszakát éli.
A lecsó minden magyar konyhában otthon van, most mégis új korszakát éli.
Egy klasszikus magyar étel, ami már nem a spórolás szinonimája. Ez a lecsó, ami bár egyszerű, lassan luxus lesz.
A Lidl nyári akciójának középpontjába a lecsó került, amelyhez több alapanyagot is kedvezményes áron kínálnak.
A szedd magad értékesítés a rövid értékesítési lánc egyik fontos szegmense.
Ne dobd ki a krumplihéjat, inkább használd fel okosan a kertben! A paradicsompalánták szó szerint kivirulnak tőle: íme, a természetes, olcsó és meglepően hatékony megoldás.
Most, hogy lassan véget ér a fűtési szezon, eszetekbe ne jusson kidobni a fahamut, megmutatjuk inkább, mi mindenre jó, például a paradicsom hosszú hónapokig való frissen tartására!
Miközben Magyarországon az infláció és az élelmiszerárak emelkedése továbbra is komoly kihívást jelent.
Ugyanabban a boltban, ugyanazok a termékek akár a tizedével is többe kerülnek, mint az előző hónapban.
Az aszály miatt komoly dráguláson mentek keresztül a zöldségek árai, és nem kizárt, hogy a tejtermékekre is ez vár.
Itt a lecsószezon, ezért is érdeklődünk a FruitVeB-nél, hogy az extrém kánikula és aszály mellett hogyan alakul a nyár favorit zöldségeinek betakarítása. Lássuk akkor, milyen árakra készülhetünk ősszel...
A nagy szárazság ellenére is vannak zöldségek, amelyek idén szuper termést hoztak. A paradicsom jól, míg a paprika nehezen viselte a meleget, ennek ellenére sokan raknak el télire is lecsót. Lesz még olcsóbb a belevaló zöldség, érdemes kivári?
Ha nyár, akkor lecsó – ezzel az állítással alighanem sokan egyet tudnak érteni. Jó hír, hogy az elmúlt évben jelentősen olcsóbb lett a magyarok egyik kedvenc étele.
Itt az egyszerű és nagyszerű magyar lecsó receptje - paradicsom, paprika, hagyma aránya, fűszerezése, főzési ideje.
Akár ládában az erkélyen, vagy a saját kis kertben nevelgeted, egyaránt igaz, hogy a saját termesztésű paradicsom és paprika ízéhez semmi nem fogható. Most, hogy kiültettük a palántáinkat, hogyan tudjuk elérni, hogy a lehető legnagyobb termést érjék el? Kósa Dániel kertészmérnök szerint, ha a betartjuk ezt az 5 fontos szabályt, páratlanul gazdag termés lesz a jutalmunk.
Könnyen reped, sérül, mégis sokáig fogyasztható. Hogy miért? Ennek jártunk most utána.
Összeveszett paradicsomválogatás közben egy kisboltban két nyugdíjas Nagykátánál. Az egyik annyira feldühödött, hogy utána rohant a másiknak, aztán a nyílt utcán, bevásárlószatyorral kezdte ütlegelni a másikat. Szörnyű!
Nem kézenfekvő, viszont mivel a bélrendszer helyes működése nagyon fontos az immunrendszer számára, érdemes lehet például betegen is fermentált, savanyított ételeket fogyasztani.
Egyre inkább az akciókat keresik a magyarok a zöldségek esetében is, viszont ennek ellenére még nem fogyasztunk kevesebbet paradicsomból és paprikából.
Az idényár sokkal inább befolyásolja az érintett termékek árváltozását, mint bármilyen, kívülről jövő rendszer vagy szabályozás.
Az biztos, hogy a nyár egyik elengedhetetlen étele a magyar háztartásoknál a lecsó, ahogy azonban minden élelmiszer, úgy ennek az alapanyagai is jelentősen megdrágultak az elmúlt időszakban.