17 °C Budapest
Traditional hungarian goulash soup (beef stew, potato, celery, parsley, carror, cummin, red pepper spice) on white background

Így cselezd ki a brutális áremelkedést: filléres levesek a hétköznapokra, melyek laktatnak is

2023. február 3. 08:15

Tele van a magyar gasztronómia olyan levesreceptekkel, melyek nem kerülnek sokba, viszont laktatnak, és akár napokig is fogyaszthatók.

Már lassan fel sem húzzuk a szemöldökünket arra, hogy egyre nagyobb összeget hagyunk az élelmiszerboltokban, otthon azonban gyakran bosszankodunk azon, vajon mit adjunk enni a családnak, ami nem vágja oda a teljes családi költségvetést. A HelloVidék most azonban több olyan levesreceptet is hozott, melyet akár napokig fogyaszthatunk, és akár fillérekből összehozhatók.

Hiába szabjuk egyre rövidebbre a bevásárlólistát, a végösszeg ugyanannyi, vagy még több mint korábban, ráadásul a piaci előrejelzések 2023 évére sem jósolnak kedvező eseményeket: készen kell állnunk az akár 30%-os további drágulásra is.

2022 decemberében átlagosan 24,5%-kal haladták meg az árak az egy évvel korábbi értékeket, leginkább a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett - utóbbi esetben a KSH mérései szerint 44,8%-os infláció áldozatául estek az alapélelmiszereink. A következő alapanyagok drágultak a legnagyobb mértékben:

  • sajt (83,2%);
  • tojás (82,7%);
  • kenyér (81,1%);
  • vaj, vajkrém (79,4%);
  • tejtermékek (79,2%);
  • édesipari lisztesáru (71,0%);
  • száraztészta (70,8%);
  • margarin (58,0%);
  • péksütemények (57,2%);
  • tej (52,1%);
  • baromfihús (51,5%)

Ha kíváncsi vagy, melyek a legjobb, "spórolós" levesreceptek, kattints ide a HelloVidék cikkéhez!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm