Fontos változás jöhet az élelmiszereknél: ha ilyen jelet látsz a címkén, nehéz döntést kell hoznod
Az élelmiszerek környezetterhelését vizsgáló tudományok gyorsan fejlődnek, jelölésükre ma még nincs egységes nemzetközi szabvány.
Az élelmiszerek környezetterhelését vizsgáló tudományok gyorsan fejlődnek, jelölésükre ma még nincs egységes nemzetközi szabvány.
A boltokban összességében továbbra is többet fizetünk a pénztáraknál, mint egy évvel korábban, a drágulás mértéke azonban várhatóan elmarad az éves átlagos inflációtól.
A séf korábban sokat költött élelmiszerekre, de ez a módszer jelentős változást hozott az életében.
Új kutatások rámutattak az ultrafeldolgozott élelmiszerek, mint például a chipsek és csomagolt snackek hatására az emberi szervezetben.
Egy átfogó kutatás szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása jelentősen növeli többek között a rák, a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát.
A fogyasztói árak idén januárban 3,8 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, míg a decemberi szintnél 0,7 százalékkal alakultak magasabban.
Megosztotta a hosszú élet titkát a Melis család, akiknek tagjai az összesített életkor világrekordjának birtokosai. Szerintük a lényeg az elfogyasztott ételben és a családban van.
Vannak még olcsó élelmiszerek? Kigyűjtöttük milyen pénztárca kímélő heti menüvel spórolhatunk a jövő héten.
Átlagosan 7 százalékkal drágulhatnak tovább az élelmiszerek az idén a GKI jelentése szerint. Azonban ez csak a jéghegy csúcsa, egyes élelmiszerek akár ennek a többszörösével is.
Idén is sok dolog történt, melyekben ki is kértük az olvasóink véleményét. Így év végére összegyűjtöttünk pár leginkább megosztó és népszerű témát 2023-ból.
Még ha ebből a pontból most nem is látszik, óriási átalakuláson megy éppen keresztül az élelmiszeripar.
A tojás ára 24,4, a liszté 15,8, a sajté 10,4, a vaj és vajkrémé 9,9, a száraztésztáé 7,4%-kal csökkent 2022 novemberéhez képest.
A Nébih Maradék nélkül programja idén különleges hűtőhasználati útmutatót állított össze, amely segítséget nyújt az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában.
Akik jelentős mértékben növelik az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztását az étrendjükben, a fej- és nyaktájéki rák kialakulását kockáztatják egy tanulmány szerint.
Lezárult az első őszi szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés, melyet dr. Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár rendelt el.
A tojás ára 16,9, a liszté 15,4, a sajté 6,4, a margariné 4,2 százalékkal csökkent.
Ősszel rengeteg olyan zöldségnek, gyümölcsnek van szezonja, melyekből változatos, finom és egészséges ételek készíthetők.
Egyre több terméken jelenik meg Magyarországon is az úgynevezett Nutri-Score jelölés, és a tudományos alapokra helyezett élelmiszer-besorolási rendszer, a NOVA is.
Fejenként 24 kg élelmiszert pazarolunk el évente a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint.
Sokat halljuk, hogy egy-egy eseti olcsó import-élelmiszer hazai terítése nagyon rosszat tesz a magyar gazdáknak, de vajon mennyire igaz ez, ha az egész nagy képet vizsgáljuk?