8 °C Budapest
Aerial view Of Christmas fair in Budapest

1200 forintos forralt borral nyit a pesti karácsonyi vásár: mutatjuk, milyen árak lesznek idén

2022. november 15. 10:07

November 18-án délelőtt 11 órakor nyitja meg kapuit a főváros legismertebb karácsonyi vására, a Vörösmarty Classic Xmas új szervezői háttérrel, ahol idén a kézműves kiállítók főleg a hagyományőrzés jegyében válogatják össze portékájukat. Ezen kívül persze lesz étel-ital, a Pénzcentrum megtudta, idén is lesz kedvezményes, 1500 forintos egytálétel, a forralt bort pedig egységes fix áron, 1200 Ft-ért vásárolhatják meg a látogatók.

Mint ahogy arról beszámoltunk, pénteken, azaz november 18-án nyílik meg a karácsonyi vásár a belváros szívében Vörösmarty Classic Xmas néven új szervezőkkel a háttérben. Ígéretük szerint  idén a látogatókat nem csak a kézműves portékát és a különböző gasztronómiai ínyencségek várják, hanem egy látványában megújult tér is. Hogy egészen pontosan mire számíthatnak a kiérkezők, arról a vásár szervezői beszéltek a Pénzcentrumnak.

A korábbi években tapasztalható mennyiségi helyett a vásárt idén a változatos, minőségi kínálat jellemzi. Majd 80 kiállító várja a rendezvény közönségét: a gasztronómiai résztvevők a hagyományos magyar étel és ital kultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó kulináris értékeit képviselik és kínálják, és a kézműves kiállítók is a hagyományőrzés jegyében válogatják össze tradicionális, kézműves termékeikből álló portékájukat.

A tavalyi évben bevezetett biztonsági korlátozásokkal kapcsolatban elmondták, járványügyi korlátozásokkal a hatályos szabályozásnak megfelelően idén nem kell számolni. A közbiztonságot és a zavartalan kikapcsolódást a vásár területén rendőri jelenlét garantálja, de emellett saját biztonsági szolgálat is őrzi majd a rendet, a nap 24 órájában.

A tavalyi évben a vendéglátósok és gasztronómiai kiállítók jelentkezését azzal a feltétellel várták, hogy a menüsorban kedvező árú, a magyar családok pénztárcájához igazodó ételek, azaz maximum 1500 Ft-os egytálétel is helyet kellett, hogy kapjon. Ez idén sem változott, hiába más a szervező,

minden nagykonyhai kiállítónál elérhető lesz 1500 Ft-os egytálétel, a forralt bort pedig egységes fix áron, 1200 Ft-ért vásárolhatják meg a látogatók

 - tudta meg a Pénzcentrum.

Húzós árak

Tavaly is kilátogattunk a főváros legismertebb vásárára a Vörösmarty térre, hogy be tudjunk számolni a kínálatról, a hangulatról és természetesen az árakról. Az árak tekintetében nagy meglepetés nem ért minket, az ételekért italokért ennyit kellett fizetnünk 2021-ben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 • Gesztenye: 1300-1500 forint
 • Rétes: 800 forint
 • Forró tea: 600 forint
 • Forró csoki: 990- 1250 forint
 • Forralt bor 900 forint
 • Ásványvíz: 500 forint
 • Pálinka: 1500 forint 4 cl
 • Rumos tea: 1200 forint
 • Sör: 900 forint (4dl)
 • Bor: 900 forint (1,5 dl)
 • Lángos: 1000-2500 forint
 • Kürtőskalács: 1500–1900 forint
 • Grillkolbász kenyérrel: 2500 forint
 • Grillezett sertéstarja körettel: 3500 forint
 • Marhapörkölt rozscipóban: 3300 forint
 • Gulyásleves rozscipóban: 3300 forint
 • Sztékburgonya, krokett, grillzöldség: 1000 forint
 • Savanyúség: 800 forint
 • Kemencében sült csülök: 4900 forint
 • Libamáj: 5400 forint

Természetesen idén is ott leszünk nyitáskor, hogy frissen be tudjunk számolni a 2022-es kínálatról.

Senkit sem fog meglepni, ha a tavalyi áraknál magasabbal fog találkozni a standok előtt, hiszen a KSH legfrissebb jelentése szerint is száguld az infláció Magyarországon: a fogyasztói árak átlagosan 21,1 százalékkal voltak nagyobbak idén októberben, mint tavaly. Ezen belül ráadásul az élelmiszerinfláció mértéke nem kevesebb mint 40 százalékos volt.

Nem volt zökkenőmentes az indulás

Idén nem a főváros, hanem az Advent Bazilika esemény szervezői kaptak az idei esztendőre elvi hozzájárulást a Vörösmarty téri vásár szervezésére. A vásár szervezésében olyan partnerrel kívántak együttműködésre lépni, aki kellő szakmai tapasztalattal, helyismerettel rendelkezik és a fenti elvek érvényesülése mellett tudja vállalni a vásár megvalósítását. Így kezdett tárgyalásba Belváros Önkormányzata a Budapest Branddel, amely során a felek között korrekt, többszöri, partneri egyeztetés zajlott a Vörösmarty téri karácsonyi vásár megszervezése ügyében.

A Budapest Brand – a saját szempontjából érthető okokból – csak 2 évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár szervezését elvállalni. Belváros Önkormányzata a Vörösmarty tér üzemeltetéséért, valamint az itt élőkért vállalt felelősségére tekintettel olyan együttműködést szeretett volna kialakítani, amely a kölcsönös elégedettségen, a remélt közös sikereken és mindenekelőtt a lakosság igényeinek való megfelelésen alapszik, nem pedig egy előre kialkudott időtartamon. Mindezekre tekintettel nem jött létre megállapodás a Budapest Brand és Belváros Önkormányzata között az idei vásár megvalósítására vonatkozóan.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?