19 °C Budapest
Cartagena, Spain - May 17, 2017: New Lidl supermarket building illuminated at dusk. Lidl is german discount supermarkets chain based in Neckarsulm, Germany

Váratlan lépésre szánta el magát a Lidl: ez jár mostantól a dolgozóknak

2022. szeptember 1. 20:06

A Lidlnél havi bruttó 36 ezer forint többletet kap minden Lidl-munkavállaló a Lidl kártyájára augusztustól az idei gazdasági év végéig. A vállalat gazdasági éve februárig tart, ezért összesen nyolc alkalommal részesülnek a kompenzációból az ott dolgozók. A prémium így összesen 288 ezer forintot jelent munkavállalónként.

A Lidl a többleten túl üzemanyag-kompenzációt is ad a saját használatú személygépjárművel munkába járó dolgozóinak. Az eddigi 15 forint/kilométeres költségelszámolást szeptember 1-jétől 40 forint/kilométerre emelik, illetve a kiküldetésben levő dolgozók költségelszámolása is 40 forint/kilométerre emelkedik.

Az elmúlt években a Lidlnél nem volt példa arra, hogy év közben ilyen mértékű premizációt hajtanak végre, idén azonban egyre több vállalat dönt így a magas infláció miatt. Korábban Lidl-s prémium juttatások a két nagy egyházi ünnep köré csoportosulnak: húsvétkor és karácsonykor szokták honorálni dolgozóik kitartását az ünnepi forgalomban.

A Portfolio-nak nyilatkozó forrás ugyanakkor rámutatott arra, hogy bár a Lidl kompenzációja a jelenleg érvényben levő ársapkák mellett gálánsnak mondható, vélhetően több ingázó munkavállaló esetében is kevésnek bizonyulhat ez az összeg a megtartásukhoz. A dolgozók által kézhez kapott levélben kiemelik az energiamegtakarítás fontosságát is: a helységekben égve hagyott villanytól kezdve, a termosztát használatáig a takarékosságra szólítják fel a munkavállalóikat. Érdemes felidézni, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség nemrégiben kiadott egy hasonló témájú javaslatcsomagot, ami a kiskereskedelmi egységek számára lehet nagy segítség az energiahatékonyság növelésében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?