9 °C Budapest
Cartagena, Spain - May 17, 2017: New Lidl supermarket building illuminated at dusk. Lidl is german discount supermarkets chain based in Neckarsulm, Germany

Váratlan lépésre szánta el magát a Lidl: ez jár mostantól a dolgozóknak

2022. szeptember 1. 20:06

A Lidlnél havi bruttó 36 ezer forint többletet kap minden Lidl-munkavállaló a Lidl kártyájára augusztustól az idei gazdasági év végéig. A vállalat gazdasági éve februárig tart, ezért összesen nyolc alkalommal részesülnek a kompenzációból az ott dolgozók. A prémium így összesen 288 ezer forintot jelent munkavállalónként.

A Lidl a többleten túl üzemanyag-kompenzációt is ad a saját használatú személygépjárművel munkába járó dolgozóinak. Az eddigi 15 forint/kilométeres költségelszámolást szeptember 1-jétől 40 forint/kilométerre emelik, illetve a kiküldetésben levő dolgozók költségelszámolása is 40 forint/kilométerre emelkedik.

Az elmúlt években a Lidlnél nem volt példa arra, hogy év közben ilyen mértékű premizációt hajtanak végre, idén azonban egyre több vállalat dönt így a magas infláció miatt. Korábban Lidl-s prémium juttatások a két nagy egyházi ünnep köré csoportosulnak: húsvétkor és karácsonykor szokták honorálni dolgozóik kitartását az ünnepi forgalomban.

A Portfolio-nak nyilatkozó forrás ugyanakkor rámutatott arra, hogy bár a Lidl kompenzációja a jelenleg érvényben levő ársapkák mellett gálánsnak mondható, vélhetően több ingázó munkavállaló esetében is kevésnek bizonyulhat ez az összeg a megtartásukhoz. A dolgozók által kézhez kapott levélben kiemelik az energiamegtakarítás fontosságát is: a helységekben égve hagyott villanytól kezdve, a termosztát használatáig a takarékosságra szólítják fel a munkavállalóikat. Érdemes felidézni, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség nemrégiben kiadott egy hasonló témájú javaslatcsomagot, ami a kiskereskedelmi egységek számára lehet nagy segítség az energiahatékonyság növelésében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm