24 °C Budapest
A hired worker repairman cleans and repairs the air conditioner.

Hatalmas roham indult a klímákért: 10-ből 7 magyar ezekre esküszik

2021. május 4. 15:04

A hűvös, esős időjárás miatt idén egy kis késéssel, de április végén beindult a klímaberendezések szezonja. Tízből hét vásárló wifis légkondicionálót választ, és minden második készülék kínál valamilyen beépített légszűrő funkciót is.

Az eMAG Magyarországnál általában március végén indul be a klímaberendezések szezonja, azonban a vásárlásokat jelentősen befolyásolja az aktuális időjárás is. Mivel idén több a hűvös, esős időjárás több héten át csak néhány napra szakadt meg, április utolsó két hetében lódultak csak meg a klímaberendezések eladásai.

A 2015. óta hatályos hazai jogszabályok értelmében klímaberendezést csak az ügyfél által a saját adataival kitöltött, és az eladónak visszaküldött telepítési tanúsítvány kitöltése után lehet értékesíteni. E dokumentum kitöltésével az ügyfél vállalja, hogy a megvásárolt klímaberendezést megfelelő képesítéssel rendelkező szakemberrel fogja felszereltetni. E dokumentum kitöltéséről és elküldéséről idén is sokan megfeledkeznek, és az ügyfélszolgálaton dolgozó kollégák hívják fel a szükségességére a figyelmet.

Vennél egy klímát, de szűkös a keret? Nézz körül a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorában!

Az eladott darabszám alapján a legnépszerűbb klímamárkák az eMAG.hu-n:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • Whirlpool
  • Heinner
  • Tesla
  • Samsung
  • Starlight

A wifis splitklíma a magyar vásárlók favoritja

Egy tipikus magyar vásárló bruttó 100-200 ezer forint körüli árú klímaberendezést választ, mostanra az eladott készülékek 70 százaléka wifin keresztüli távvezérlést is támogat. Mivel az például az automatizálást biztosító okosfunkciók gyártónként eltérőek lehetnek, érdemes vásárlás előtt leellenőrizni, hogy az okostelefonra, tabletre letölthető applikáció pontosan milyen szolgáltatásokat támogat.

Idén valamelyest emelkedett az aktív szenes, vagy nanoszűrővel ellátott légtisztítást is kínáló klímák eladása is, már minden második a webáruházban eladott klímaberendezés rendelkezik ilyen funkcióval.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?