1 °C Budapest
A hired worker repairman cleans and repairs the air conditioner.

Hatalmas roham indult a klímákért: 10-ből 7 magyar ezekre esküszik

2021. május 4. 15:04

A hűvös, esős időjárás miatt idén egy kis késéssel, de április végén beindult a klímaberendezések szezonja. Tízből hét vásárló wifis légkondicionálót választ, és minden második készülék kínál valamilyen beépített légszűrő funkciót is.

Az eMAG Magyarországnál általában március végén indul be a klímaberendezések szezonja, azonban a vásárlásokat jelentősen befolyásolja az aktuális időjárás is. Mivel idén több a hűvös, esős időjárás több héten át csak néhány napra szakadt meg, április utolsó két hetében lódultak csak meg a klímaberendezések eladásai.

A 2015. óta hatályos hazai jogszabályok értelmében klímaberendezést csak az ügyfél által a saját adataival kitöltött, és az eladónak visszaküldött telepítési tanúsítvány kitöltése után lehet értékesíteni. E dokumentum kitöltésével az ügyfél vállalja, hogy a megvásárolt klímaberendezést megfelelő képesítéssel rendelkező szakemberrel fogja felszereltetni. E dokumentum kitöltéséről és elküldéséről idén is sokan megfeledkeznek, és az ügyfélszolgálaton dolgozó kollégák hívják fel a szükségességére a figyelmet.

Vennél egy klímát, de szűkös a keret? Nézz körül a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorában!

Az eladott darabszám alapján a legnépszerűbb klímamárkák az eMAG.hu-n:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • Whirlpool
  • Heinner
  • Tesla
  • Samsung
  • Starlight

A wifis splitklíma a magyar vásárlók favoritja

Egy tipikus magyar vásárló bruttó 100-200 ezer forint körüli árú klímaberendezést választ, mostanra az eladott készülékek 70 százaléka wifin keresztüli távvezérlést is támogat. Mivel az például az automatizálást biztosító okosfunkciók gyártónként eltérőek lehetnek, érdemes vásárlás előtt leellenőrizni, hogy az okostelefonra, tabletre letölthető applikáció pontosan milyen szolgáltatásokat támogat.

Idén valamelyest emelkedett az aktív szenes, vagy nanoszűrővel ellátott légtisztítást is kínáló klímák eladása is, már minden második a webáruházban eladott klímaberendezés rendelkezik ilyen funkcióval.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem