27 °C Budapest
Így keresnek pénzt Dániában az élelmes magyarok: 2500 forint néhány perc melóval

Így keresnek pénzt Dániában az élelmes magyarok: 2500 forint néhány perc melóval

2021. március 13. 16:03

Egészen jól lehet keresni üvegek, PET-palackok és alumínium sörösdobozok visszaváltásával Dániában. Egy kint tartózkodó honfitársunk a TikTok-on számolt be az "üzleti modellről".

A TikTokon futottunk bele az alábbi videóba, amelyen azt mutatja be egy fiatal magyar, milyen egyszerűen lehet eldobált üvegek, alumínium-dobozok és PET-palackok visszaváltásával egy "kis" mellékesre szert tenni Dániában. Íme a videó:

{{EMBED:tiktok.com@robihendre/6936969398708161797}}

Mint látható, honfitársunk visszaváltható alumínium dobozok (ezek darabja 1 koronát ér kiürítve), és műanyag PET-palackok (ezek darabja 3 koronát ér üresen) gyűjtögetésével 48 koronát (ez kb. 2500 forint) kasszírozott. Nincs is ezen mit szégyellni, mint a videóban fogalmaz:

hasznosan töltjük az időt, mert szedjük a szemetet és egyben pénzünk is lesz.

Itthon is jönnek a visszaváltható PET-palackok

Hasonló üvegvisszaváltó-automaták amúgy a hazai üzletek egy részében is megtalálhatóak. Ugyanakkor idehaza egyelőre csak bizonyos üvegek visszaváltásáért jár pénz. Jó hír azonban, hogy ez hamarosan változhat: a tervek szerint ugyanis újra bevezetik Magyarországon a visszaváltható PET-plackokat. További részletek alábbi cikkeinkben:

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?