33 °C Budapest
Börtönre ítélnék egy termékbemutató szervezőjét

Börtönre ítélnék egy termékbemutató szervezőjét

2019. június 26. 09:00

A Tatabányai Járási Ügyészség négyrendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki termékbemutatók során csapta be a sértetteket.

A vádirat szerint a vádlott egy Kft. vezető tisztségviselőjeként szervezett termékbemutatókat. Ezeken jellemzően idős korú sértettek részére egészségi állapotuk javítását célzó termékeket (gyapjútakaró, lábstimulátor, légtisztító, pulzáló mágnesterápiás készülék, mágnesterápiás matrac) értékesítettek - írja a hvg.hu az ügyészség közleménye alapján.

A vádlott, illetve utasításainak megfelelően a termékbemutatók során a lehetséges vevőkkel kommunikáló, a vádlott megbízása alapján eljáró személyek a sértetteknek azt mondták, hogy nyolc napon belül elállhatnak a szerződéstől, de ez nem volt igaz. Amikor néhányan visszavitték a termékeket a Kft. tatai székhelyére, ott olyan átadás-átvételi jegyzőkönyvet vettek fel, amelyben arról biztosították a sértetteket, hogy a visszavett termékek "bevizsgálását" követően, az ellenértéküket 30 napon belül a sértettek számláira visszautalják. Az ígéretből nem lett semmi, a sértettek egy fillért sem kaptak vissza, majd a vádlott, illetve a gazdasági társaság elérhetetlenné vált.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat -amennyiben a bűncselekmények elkövetését előkészítő ülésen beismeri - 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélje. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat 380 ezer forint vagyonelkobzásra is ítélje.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?