21 °C Budapest

Az élelmes magyarok már rájöttek: a kényelmes fotelból is lehet karácsonyfát venni

2018. december 18. 09:00

Rengetegen rendelnek interneten fenyőfát karácsonyra még annak ellenére is, hogy a házhozszállítás jóval drágább, mintha maguk mennének el a faárushoz. Ugyanakkor egyelőre kevesen választják a földlabdás, "újtahasználható" fenyőket.

Évről évre nagyjából 20 százalékkal bővül a karácsonyfát először online megrendelők száma - mondta a Világgazdaságnak Szilágyi Gergely, a Karácsonyfa webshop szóvivője. A Zöldfalkert Kft.-hez tartozó társaság hat évvel ezelőtt indította el szolgáltatását, amelynek lényege, hogy nemcsak a fát lehet interneten kiválasztani, hanem házhoz is szállítják és szakszerűen felállítják.

A lehetőség egyelőre Budapesten és vonzáskörzetében elérhető: errefelé százas nagyságrendben értékesítenek így fenyőfákat. Leginkább cégek, közületek és irodaházak vásárolnak így, de az elmúlt időszakban a családi vásárlások is megugrottak. Szilágyi kifejtette: kizárólag első osztályú, kézzel válogatott, dán és norvég importból származó Nordmann-fenyőt kínálnak. Az euró-forint árfolyam változása következtében idén tízszázalékos drágulás ment végbe tavalyhoz képest.

Az online fenyőfapiac Magyarországon néhány szereplős, és leginkább prémiumszolgáltatásként jelenik meg. Ennek megfelelően a hagyományos vágott karácsonyfákhoz képest jóval drágább a díjszabás: az árak húszezer forintnál kezdődnek. A vidéki nagyvárosokban ugyan mutatkozik kereslet a házhoz szállításra, de rövid távon nincs realitása egy országos hálózat kiépítésének.

Az Oázis Kertészet Kft. csaknem húsz éve kínál kölcsönzésre fenyőfákat, mára minden tizedik karácsonyfát, összesen nagyjából kétezer darabot ebben a konstrukcióban értékesítenek - erről Boross Dávid ügyvezető igazgató beszélt a lapnak. Vásárláskor a teljes díjat fizeti ki az ügyfél, de ha január első hetében visszaviszi a fát, akkor a vételár fele levásárolható. Az ár ebben az esetbenközel kétszerese a vágott fenyőének: a földlabdás fa métere 8-10 ezer forintról indul.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm