21 °C Budapest
Így vásárolnak a leleményes magyarok: a karácsony stresszmentes és örömteli is lehet

Így vásárolnak a leleményes magyarok: a karácsony stresszmentes és örömteli is lehet

2018. december 7. 11:01

A karácsony és a szilveszter előtti időszak igencsak mozgalmas: be kell szerezni az ajándékokat, a karácsonyfát, rendbe kell tenni a lakást és persze el kell intézni a bevásárlást is, miközben ott a munka is. Egy nap viszont csak 24 órából áll. Nem csoda, hogy sokan teljesen kimerültek, fásultak lesznek december 24-ére. Viszont néhány trükkel megkönnyíthetjük az életünket, és így az ünnep valóban a családról, barátokról és a pihenésről szól majd.

A karácsony és szilveszter előtti időszak általában nem a nyugalomról szól: a legtöbb munkahelyen a december az év végi hajtás időszaka, eközben pedig otthon is helyt kell állni. Be kell szerezni a karácsonyi ajándékokat, feldíszíteni a lakást, kitalálni, mi legyen az ünnepi menü és persze elintézni a nagybevásárlást. Vagyis a legtöbb ember számára az év végi időszak minden szempontból fokozott stresszel jár. Nem csoda, hogy sokan teljesen kimerültek lesznek december 24-ére, pedig akkor még nincs idő fellélegezni: akkor kezdődik a sürgés-forgás a konyhában, az ünnepi menü elkészítése, és persze ránk vár a családdal, barátokkal való minőségi időtöltés.

Egy kis odafigyeléssel viszont megkönnyíthetjük a dolgunkat.

Órákat spórolhatunk például azzal, ha a heti vagy az ünnepi nagybevásárlást online elintézzük.

Vagyis már jóval az ünnepek előtt beszerezhetünk olyan termékeket, amik elállnak a spájzban, pincében: tartós tej, üdítők, olívaolaj, étolaj, liszt, cukor, tészta, rizs, lekvár, méz, fűszerek, főző tejszín, édességek, sós rágcsálnivalók, kávé, tea, szaloncukor, teasütemény - csak néhány példa.

Zöldséget és gyümölcsöket is rendelhetünk akár már pár héttel karácsony előtt.

A vöröshagyma, fokhagyma, burgonya, sárgarépa, zeller vagy sütőtök, a gyümölcsök közül pedig például az alma akár egy hónapig is eláll, ha megfelelően tároljuk, és a narancs a hűtőn belül akár 2 hétig is friss marad.

Amire viszont figyelni kell, hogy érdemes minden zöldség- és gyümölcsfélét egymástól elkülönítve, különböző tárolókban tartani, lehetőleg száraz, fénytől védett, hűvös helyen. Minden háziasszony tudja, hogy a spájz vagy a pince például tökéletes helyszín lehet a zöldség- és gyümölcsfélék tárolására, akár hosszú távon is.

A karácsonyi rokonlátogatás előtt érdemes kicsit kipofozni a lakást is, szóval elkélhet néhány tisztítószer vagy dekoráció is, amit szintén házhoz rendelhetünk.

Időt, pénzt és energiát nyerhetünk, ha online intézzük a bevásárlást

Egy friss kutatás szerint a házhozszállítással és a friss készletadatokkal felszerelt weboldalak több mint 5 órát spórolnak meg éves szinten az időnkből. A néhány plusz óra pedig ebben a túlterhelt időszakban kifejezetten jól tud jönni. Emellett anyagilag is jobban járunk, ugyanis megtakarítjuk az utazással kapcsolatos kiadásokat is.

A vásárlókat időről időre akciós ajánlatok várják, egy-egy online bevásárlással akár több ezer forintot is spórolhatnak a vevők

- tudta meg a Pénzcentrum a Príma Online-tól. A cég azt is elárulta, online akár 40 százalékkal olcsóbban szerezhetjük be a Somat mosogató gélt vagy mosogató tablettát, több mint 30 százalékkal juthatunk olcsóbban a Coccolino Creations öblítőhöz, és az ünnepi borokat is érdemes online beszerezni, szuper akciós ajánlatok vannak ugyanis: az 5 puttonyos Bodvin Tokaji Aszú most 5999 forint helyett csak 3599 forintba kerül, de a 2018-as Lelovits Villányi Rosét is 31 százalékkal olcsóbban kaphatjuk meg. Akkor is jól járunk, ha a szilveszteri pezsgőt a Príma Online-on keresztül vesszük meg, a Gancia brut száraz olasz pezsgő most 3199 forint helyett csak 2299 forintba kerül.

Ráadásul amellett, hogy rengeteg időt és pénzt spórolunk azzal, ha online intézzük a bevásárlást, még cipekedni sem kell, a futár mindezt elintézi helyettünk, nekünk csak a pakolás marad.

Ne hezitálj, rendelj mielőbb!

Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni az online rendelést.

A karácsonyi előtti bevásárlást célszerű még december 20-a előtt elintézni, a szilveszteri nagybevásárlás rendelését pedig lehetőleg legkésőbb december 28-án adjuk le

- javasolja a Príma Online.

A legjobban viszont az áruház szerint akkor járunk, ha akár már ezen a hétvégén feladjuk a rendelést, akkor egészen biztosan nem érhet bennünket meglepetés, minden időben megérkezik, és ha valamit elfelejtettünk, még könnyen beszerezhetjük.

A friss húsárut, friss tejterméket, pékárukat és azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, amik nem állnak el hetekig otthon, pedig az ünnepek előtt 1-2 nappal célszerű beszerezni, de ez már gyorsan megvan, és nem kell majd órákat tölteni a feszült, türelmetlen tömegben.

Támogatott tartalom
A cikk megjelenését a Príma Online támogatta.
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 12. hétfő
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?