4 °C Budapest
Tömegverekedés az áruházban: egymást taposták a vásárlók a lapostévékért + videó

Tömegverekedés az áruházban: egymást taposták a vásárlók a lapostévékért + videó

2017. november 24. 15:30

Az Egyesült Államokban a Black Friday, azaz a fekete péntek egyet jelent a karácsonyi vásárlási szezon indulásával. A legtöbb amerikai erre a napra szabadságot vesz ki, a hálaadás csütörtökje utáni péntek ugyanis hagyományosan a vásárlás ünnepe. Egészen elképesztő akciókkal várják az ützletek a vevőket, akik egymást és az üzletek alkalmazottait nem kímélve rohamozzák meg az általuk annyira óhajtott terméket, ugyanis a legvonzóbb dolgokból általában nincs túl sok az üzletek polcain. Sokan épp ezért már az éjszakát is az áruházak előtt töltik, hogy ők érhessenek be az elsők között a boltba. A dolgok pedig sokszor eldurvulnak, amint az az alábbi videókon is látható.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az utóbbi években egyébként a világ más országaiban is egyre népszerűbbé válik a Black Friday. A picodi.com által végzett felmérés szerint fekete pénteken a napi tranzakciók száma átlagosan 619 százalékkal emelkedett az év többi napjához képest. Ráadásul az egyes országok között hatalmasak a különbségek, míg Olaszországban ez az emelkedés csak 56 százalékos, addig Dél-Afrikában 16 226 százalékos volt.

Bár elsősorban az e-kereskedelemben, de már Magyarországon is érezteti hatását a fekete péntek. A november végi akciók által generált forgalom elérheti a teljesnovemberi bevétel egyharmadát (5 és 10 milliárd forint közötti bevétel).

Új tévé, új telefon, mégis miből?

Az ajándékkeresők több mint 85 százaléka a következő hetekben tervez megvenni szinte mindent, amit majd a fa alá tesz december 24-én - többek között ez derült ki a Vatera saját felhasználói körében végzett friss felméréséből. A válaszadók zöme (36%) 4-5 fő számára tervez vásárolni, valamivel kevesebben (32%) pedig 1-3 személynek. A kutatásból kiderül, átlagosan 46 870 forintot szánunk a karácsonyi ajándékokra.

Sok család ilyenkor ruház be olyan dolgokra is, amire már régóta szükségük volt, vagy vágytak rá, de nem engedhették meg maguknak. Előfordulhat, hogy inkább kevesebbet költenek az ajándékokra és az egész családot lepik meg egy új televízióval vagy hűtővel. Csakhogy még a nagy leárazások mellett sem olcsó egy új készülék. Ha mégis szeretnénk kihasználni a lehetőségeket, de anyag gondokkal küzdünk, érdemes lehet hitelfelvételt is megfontolni.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 milliós hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 11,69%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, illetve a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 6. 11:26