31 °C Budapest
Öngyilkos lett a lottómilliárdos: ez vár a szerencsésekre?

Öngyilkos lett a lottómilliárdos: ez vár a szerencsésekre?

2017. augusztus 27. 13:01

2017 34. játékhetén egy szerencsés játékosnak telitalálata volt az Ötöslottón, így elkelt minden idők 6. legnagyobb nyereménye, 3 024 303 035 forint. Nagy teher lesz ez a nyertesnek, jól meg kell majd fontolni, mihez kezd a pénzzel.

Minden idők 6. legmagasabb főnyereményét sorsolták ki szombat este az Ötöslottón; egy szerencsés játékos 3 024 303 035 forintot kaszált a "34; 36; 59; 69; 90" számsorozattal. A jelenlegi főnyeremény összege a 11. játékhét, azaz március óta halmozódott.

KATTINTS! Ő nyerte az Ötöslottó milliárdjait: mutatjuk, kinek köszönheti

Az újdonsült milliárdossal most biztos madarat lehetne fogatni, azonban egy ekkora összeg hatalmas teher is tud lenni. Sokan azt gondolják, csak pénz kell a boldogsághoz; akkor kerül minden a helyére az életükben, akkor dőlhetnek hátra, ha megvan a nagy ház, az új autó, a drága holmik. De sok lottónyertes példája mutatja, nem feltétlenül csak erre van szükség a jóléthez.

Sok másik mellett talán a legjobb példa erre annak a walesi nőnek a története, aki vonat elé vetette magát néhány évvel ezelőtt.

Az emberek azt gondolják, folyamatosan boldognak kéne lennem, mivel megnyertem a lottót. De pénzen nem vehetsz egészséget és boldogságot

- mondta a súlyos depresszióval küzdő nő, mielőtt öngyilkos lett.

Pszichológusok, szociológusok, boldogságkutatók és pénzügyi szakemberek egyaránt régóta tanulmányozzák, milyen hatással lehet valakire a váratlan gazdagság. Az interneten számos esetleírást találhatunk, ezek általában pontosan arra világítanak rá, hogy hiába a vagyon, végeredményben egyáltalán nem hoz boldogságot.

A szakemberek többsége azon a véleményen van, hogy a hirtelen jött gazdagság nemhogy nem teszi boldoggá azt, akinek az ölébe hullik, hanem éppen hogy tönkreteszi az életét.

Magyarországon a külföldi példákkal ellentétben legtöbb esetben nem lát napvilágot, ki viszi haza a lottóötöst. Az pedig, hogy valaki bujkálni kényszerül, csak nehezebben feldolgozhatóvá teszi ezt a lelkileg is megterhelő helyzetet. Az amerikai felmérések azt mutatják, hogy a lottónyertesek többségénél alig telt el egy év, és az érintettek már semmivel sem érezték magukat boldogabbnak és szerencsésebbnek, mint a nyeremény előtt, sőt, olyan is akadt, aki boldogtalanabb lett, mert már nem lelte kedvét azokban az egyszerű tevékenységekben (egy jó vacsora, barátok, tévézés, kert stb.), amelyek addig örömet szereztek neki.

KATT! A lottónyertes szomorú története: könnyen jött a pénz, ma nyomorog

Fontos a jó befektetés

Amellett, hogy a lottónyertesnek meg kell küzdenie ezekkel a lelki nehézségekkel, bármily meglepő, de pénzügyileg sem lesz könnyű helyzetben. Ha valaki megszokta, hogy rendszeresen érkező jövedelemből él, általában képtelen előrelátón beosztani az egyszeri nagy összeget, ezért érdemes nagyon tudatosan befektetni a nyereményt.

Ilyen hatalmas pénz esetén a bankoknál egyértelműen privátbanki szolgáltatáshoz juthat a nyertes, még akkor is, ha az összeget - a Pénzcentrum tanácsát megfogadva - több helyre utaltatja. Ezen kívül fontos, és ezt a pénzügyi szakemberek is hangsúlyozzák, csak olyanokkal osszuk meg a főnyeremény hírét, akikkel valóban együtt akarunk dönteni a pénz sorsáról, akikben megbízunk és akiknek kíváncsiak vagyunk a tanácsaira.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A privátbanki szolgáltatások során például széleskörű, és teljesen személyre szabott befektetéseket kínálnak nekünk a tanácsadók, így extra hozamhoz juthatunk. A privátbanki kamatok magasabbak azoknál a kamatoknál, amiket az átlagemberek kapnak bankjuktól, mert a privátbankárok messze nem csak bankbetétekben gondolkoznak, hanem kötvényekbe, befektetési alapokba, részvényekbe, ingatlanokba teszik vagyonunkat.

30 százalékát tegye ingatlanba, a maradék rész 40 százalékából vegyen Prémium Magyar Államkötvényt, a fennmaradó részt pedig indexkövető befektetési alapokba tegye, fele részben DAX, felében pedig S&P 500-at követő alapba

- javasolt befektetési stratégiát Bence Balázs, a Portfolio Trader kereskedési vezetője.

A szakember elmondta, az államkötvényeket a kockázatmentességük, valamint az inflációt meghaladó hozamuk miatt ajánlja, az index követő alapokat pedig azért, mert alacsonyabb a költségszintjük, továbbá jobban is fialnak az aktívan menedzselt alapok túlnyomó többségéhez képest.

Garázst vegyek vagy szántóföldet?

Mivel a fentiek alapján az állampapírpiacon illetve a tőzsdén is megfelelő helyre tudjuk tenni a lottónyereményünket, már csak az maradt, hogy eldöntsük, hogyan fektessünk ingatlanba.

Ha sem érdeklődése, sem affinitása nincs a nyertesnek az ingatlanpiac felé, akkor azt javasolnám, hogy a jellemzően kereskedelmi épületeket magába foglaló ingatlanalapokba fektesse a pénzének ezt a részét

- mondta el a Pénzcentrumnak Ditróy Gergely, a Portfolio ingatlandivízió-vezetője.

Egy ingatlanalap jellemzően több épületet foglal magába, értékét maguk az épületek illetve a kiadásukból befolyt bérleti díjak együttesen adják. Ha részesedést vásárolunk egy alapból, akkor anélkül tudunk az ingatlanpiacba pénzt fektetni, hogy törődnünk kéne az ingatlanfenntartás járulékos feladataival.

Ahogy emelkedik a szakértelem és az érdeklődés együttes szintje a nyertesnél, úgy javasolnék egyre sokszínűbb befektetési stratégiát. Lehet például az ingatlanba befektetni kívánt összeg felét alapokba helyezni, a másik feléből pedig 5-10 lakást vásárolni Budapest belvárosában

- tette hozzá a szakember, akinek arra is volt javaslata, hogy mit tegyen, aki rövid távú lakáskiadásba fogna a megvásárolt ingatlanokkal.

Véleménye szerint érdemes a lakások legfeljebb harmadát fordítani ilyen célra, és ezeket megéri kiadni egy ingatlankezelő-vállalkozásnak. Ezek a vállalatok ugyanis lehet, hogy elviszik a bevétel 20-30 százalékát is, de legalább napi szinten nem kell a rövid távú kiadás bonyodalmaival vesződnünk.

A piaci aktualitások mellett a különböző befektetési stratégiákról, illetve a hozamképes befektetési portfólió összeállításáról is szó lesz a Pénzcentrum szeptemberi befektetői klubján. Gyere el Te is, és tanulj a profiktól. A részvétel támogatónknak köszönhetően ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 3. 16:06