Tömegek sietnek az Aldikba, Tescókba: évente egyszer van ilyen akció

Tömegek sietnek az Aldikba, Tescókba: évente egyszer van ilyen akció

2016. október 21. 10:55

Közeledik a halottak napja, no meg persze a halloween is, amelyekről a legnagyobb hazai áruházláncok sem feledkeztek meg. Számos akcióval és kedvezménnyel készültek a boltok ezen a héten is, mi pedig mutatjuk, hol érdemes beszerezni a mécseseket, koszorúkat és a halloweeni dekorációkat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ugyan közel két hét van még hátra november másodikáig, azaz halottak napjáig, az áruházláncok máris elkezdték akciózni a mécseseket, sírkoszorúkat és egyéb emléktárgyakat. Sőt, az idei kínálatból már az angolszász országokban honos ünnepre, vagyis a hallowenre (okt. 31.) is felkészülhetnek a magyar vásárlók.

A Lidl nem aprózta el az ünnepre való készülődést. 42. heti akciós újságjában 3 teljes oldal jut a halottak napi portékáknak (mécsesek, sír- díszek és koszorúk), és 5 oldal a halloweeni ajánlatoknak.

Ezen a héten az Aldinál is gondoltak az emlékezésre; az akciós kiadványban közel 30 százalékos diszkonttal hirdetik a különböző mécseseket, de akadnak temetői díszek is a felhozatalban. Érdekes, de az áruházlánc nem követi a Lidl példáját, náluk nincs (persze lehet, hogy csak egyelőre) külön tematika a halloweeni termékeknek.

A Spar és Interspar közös kiadványának már rögtön a címlapján helyet kapott a fedeles üvegmécses, de a kiadványban tematikus oldalakon hirdetik a mindenszentekre, illetve halloweenra vonatkozó termékeket. Bár azt nem nagyon értjük, hogy a Lego Ninjago hogyan illeszkedik ebbe a tematikába.

A Tesco akciós kiadványaiban is kiemelt szerepet kap az ünnepi készülődés. A hipermarket- és szupermarket katalógus nyitóoldalán egyaránt a halottak napi ajánlatoknak jut a fő szerep. Az áruházláncnál 349 forintért kaphatunk ezen a héten 4 darab tulipános mécsest és 499-ért egy csokor krizantémot. A felhozatalban egyébként mindenki találhat magának pénztárcájához illő emléktárgyat, a közel 30 tételt tartalmazó listán ugyanis már 74 forintért is akad temetői mécses, de a vagyonosabbak akár választhatják a közel 6 ezer forintos temetői lámpást is.

Aki most az Auchan áruházaiba tér be vásárolni, halottak napjára akár 52 forintért is beszerezhet műanyag fedeles mécseseket, aminek az ígért égési ideje 7 óra. Akad fémfedeles üveg kockamécses is, ami csupán 99 forintba kerül és 8 óráig ég. A tuti tipp teamécses pedig 4 óráig bírja, ebből most 50 darabot vásárolhatunk 495 forintért, aki azonban 100-at vesz belőle, még jobban jár, akkor egyetlen darab teamécses csak 8,3 forintba kerül. Ha pedig éppen sírvázára lenne szükségünk, akkor egy általános 25 centishez 149 forintért juthatunk hozzá. A nagyvirágú krizantém ára 199 forinttól indul, de toboz koszorút is vehetünk akár 999 forintért. Persze az áruházban a halloweenra is készülnek, magyar töknek 95 forintért adják kilóját.

Számos kedvezmény vár minket ezen a héten a Penny áruházaiban is. A sütőtöknek kilóját például most 36 százalékkal olcsóbban 149 helyett csak 95 forintért vehetjük meg. De vásárolhatunk náluk akár Halloweeni függő dekorációt is 799 forintért, három darab pók dekoráció pedig 499 forintba kerül. De beszerezhetünk akár Szellem Party burgonyaszirmot is 89 forintért vagy halloweeni csoki figurákat csak most 329 forintért. Halottak napjára készülve pedig számtalan mécses közül választhatunk, akár 199 forintért vásárolhatunk 6 darab műanyag mécses, ami 6 órán keresztül ég, de van Kegyeleti parafin mécses, ami 34 óráig bírja - ez már 499 forintba kerül. Akár ledes mécsest is vásárolhatunk, ebből 4 darab kerül 399 forintba.

A Coop jelenleg érvényes akciós újságjában csupán néhány mécsest kínál számunkra halottak napjára kedvezményes áron. A műanyag fémfedeles mécses náluk 75 forintba kerül, a fémfedeles üveg gömbmécses pedig 125 forintba. A tízdarabos teamécseshez 239 forintért juthatunk hozzá, míg a 6 darabos műanyag mécses betét 279 forintba kerül.

A CBA príma akciós újságában is találunk néhány mécsest, amit jó áron kínálnak. A festett kocka üvegmécsest 159 forintért árulják, míg az antikolt fedeles és talpas üveg mécsest 259 forintért vásárolhatjuk meg. De találni üveg, fedeles mécsest 89 forintért is. A gyertyának pedig 70 forintba kerül darabja, így abból egy 4 darabos csomag 279 forintba kerül.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20