13 °C Budapest
Öt dolog, amit pofátlanul olcsón vehetsz a 100 forintos boltokban

Öt dolog, amit pofátlanul olcsón vehetsz a 100 forintos boltokban

2016. szeptember 30. 14:50

Alapvetően elmondhatjuk, hogy a 100 forintos és ahhoz hasonló üzletláncokban minden terméket gyakran olcsóbban vehetsz meg, mint bárhol máshol. A nagy világmárkák is megtalálhatók már a polcaikon, ezeket többségében nem tudják sokkal olcsóbban adni, mint a drogériák vagy a szupermarketek, de néha azért akad kivétel. Összegyűjtöttük azokat a termékcsoportokat, amelyeket viszont tényleg már szinte pofátlanul olcsón vehetsz a 100 forintos üzletláncokban.

Édességek és rágcsálnivalók között bőven lehet találni finomságokat egy százasért. Például chipset, ropit, szőlőcukrot, ezek többségében kisebb gyártók termékei, szóval nem világmárkák. De 99 forint találtunk Mars, Twix és Snickers csokikat is, ezek általában 130-160 forint körül mozognak a hagyományos boltokban. Szóval az édességes polcnál bőven találhatunk nagyon olcsó finomságokat.

Ami a háztartásba kell

Tisztítószerek területen is óriási a kínálat, és a "no name"-től a vezető márkákig minden megtalálható. Mosogatószert már 180 forintért is lehet vásárolni, öblítt 310-ért, de találtunk Domestost is 390 forintért, aminek az ára általában 500 forint körül mozog. 

Nagyjából minden konyha- és fürdőszoba felszerelés megtalálható az ilyen boltokban, és minden olcsóbb, mint a nagyobb üzletláncokban. Műanyag ételtartó dobozokat már 150-200 forintért lehet venni, de szárítót és vasalódeszkát is lehet kapni 3-4 ezer forintért. Sőt, egy százasért egy doboz gombostűt, 290-ért pedig komlett varrókészletet.

Kozmetikumok

Szögezzük le már az elején, hogy a rövid kis felmérésünk csak az árakra terjedt ki, minőségi vizsgálatra nem. A kozmetikumok terén elég nagy a kínálat, az árak pedig tényleg fantasztikusak. Rúzst már lehet találni 200 forintért, körömlakkot egy százasért, szempillaspirált pedig már 400 forintért. És akkor még csak a sminket említettük. A legolcsóbb literes kiszerelésben kapható sampon 450 forint, és hajfestéket is lehet találni már 399 forintért. 

A hullámcsat és a hajgumi ugyan nem kozmetikum, de mégis ehhez szorosan kapcsolódik ehhez a csoporthoz, előbbiből 10 darabos, utóbbiból 4 darabos csomagot már 145 forintért is lehet venni. És ha már a női dolgoknál tartunk: harisnyát találtunk 230 forintért is.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Ami egy gyerekbulihoz kell

Ha nem a legmenőbb Disney hercegnős, vagy Pókemberes kiegészítőkkel szeretnéd feldíszíteni a lakást a gyerek buliján, akkor a szükséges partykellékeket is be tudod itt szerezni. Száz darab műanyag pohár 200 forint, 10 színes lufi 150, 100 szívószál 290, de még színes lampion is van 400 forintért.

Ennyit fogyaszt havonta a család

A háztartások egy főre jutó havi fogyasztása tavaly átlagosan 74 608 forintot tett ki a KSH adatai szerint. Ebben a lakhatási költség az iskolai füzeti minden benne van. A legnagyobb arányban a kiadások 26,7 százalékát (átlagosan fejenként és havonta 19 885 forintot) élelmiszerekre és alkoholmentes italokra fordította a lakosság. Az élelmiszer-kiadások 28,2 százalékát húsra és húskészítményekre, 15,7 százalékát tejre, tejtermékekre, sajtra, 10,4 százalékát zöldségekre és burgonyára, míg 6,6 százalékot gyümölcsre költötte a lakosság. Az élelmiszerkosárban alig egy százalékot ért el a halfogyasztás - jegyezte meg érdekességként a KSH.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?