22 °C Budapest
Íme a legendás magyar pesszimizmus

Íme a legendás magyar pesszimizmus

2016. július 4. 21:04

A magyarok többsége közömbösen áll hozzá a jövőhöz, de mindössze a 18 százalék, aki kifejezetten elégedett a helyzetével.

A magyarok 81 százaléka közömbös vagy elégedett helyzetével, a megkérdezettek fele tervez hosszabb-rövidebb vakációt idén - derül ki a Provident reprezentatív kutatásból. A Provident és anyavállalata által végzett reprezentatív kutatás azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyire elégedett a lakosság életszínvonalával, terveznek-e nyaralást, illetve mennyit költenek utazásra és szabadidős programokra. A felmérésben Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária és Litvánia vett részt.

Magyarországon a válaszadók 81 százaléka közömbös vagy elégedett helyzetével, szemben a tavalyi 64 százalékkal.

Míg azonban az európai válaszadók 47 százaléka volt kifejezetten elégedett az életszínvonalával, addig a magyaroknak mindössze 18 százaléka vélekedett így.

A felmérésben résztvevő országok lakosai közül a litvánok bizonyultak a legkevésbé, a lengyelek és a csehek pedig a leginkább elégedettnek. E két utóbbi országban a válaszadók több mint fele megfelelőnek találta helyzetét. Magyarországon a kutatás közel azonos arányban talált olyan résztvevőket, akik kifejezetten elégedettek, illetve elégedetlenek az életszínvonalukkal.

A legóvatosabb költekezőknek idén a litvánok, a bolgárok és a magyarok bizonyultak, legszabadabban pedig a románok költekeznek. Azok a magyar válaszadók, akik 2015-höz képest többet költenek az idén, leginkább a fogyasztási és háztartási cikkekre, valamint szórakozásra fordítanak többet, akik visszafogták kiadásaikat, szintén ezt a két területet, illetve a nyaralással kapcsolatos költségeket jelölték meg.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?