14 °C Budapest
Íme a legendás magyar pesszimizmus

Íme a legendás magyar pesszimizmus

2016. július 4. 21:04

A magyarok többsége közömbösen áll hozzá a jövőhöz, de mindössze a 18 százalék, aki kifejezetten elégedett a helyzetével.

A magyarok 81 százaléka közömbös vagy elégedett helyzetével, a megkérdezettek fele tervez hosszabb-rövidebb vakációt idén - derül ki a Provident reprezentatív kutatásból. A Provident és anyavállalata által végzett reprezentatív kutatás azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyire elégedett a lakosság életszínvonalával, terveznek-e nyaralást, illetve mennyit költenek utazásra és szabadidős programokra. A felmérésben Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária és Litvánia vett részt.

Magyarországon a válaszadók 81 százaléka közömbös vagy elégedett helyzetével, szemben a tavalyi 64 százalékkal.

Míg azonban az európai válaszadók 47 százaléka volt kifejezetten elégedett az életszínvonalával, addig a magyaroknak mindössze 18 százaléka vélekedett így.

A felmérésben résztvevő országok lakosai közül a litvánok bizonyultak a legkevésbé, a lengyelek és a csehek pedig a leginkább elégedettnek. E két utóbbi országban a válaszadók több mint fele megfelelőnek találta helyzetét. Magyarországon a kutatás közel azonos arányban talált olyan résztvevőket, akik kifejezetten elégedettek, illetve elégedetlenek az életszínvonalukkal.

A legóvatosabb költekezőknek idén a litvánok, a bolgárok és a magyarok bizonyultak, legszabadabban pedig a románok költekeznek. Azok a magyar válaszadók, akik 2015-höz képest többet költenek az idén, leginkább a fogyasztási és háztartási cikkekre, valamint szórakozásra fordítanak többet, akik visszafogták kiadásaikat, szintén ezt a két területet, illetve a nyaralással kapcsolatos költségeket jelölték meg.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?