Megszólalt a KDNP: eltörölhetik a vasárnapi boltzárat?

2016. március 26. 14:36

A kereszténydemokraták nem kaptak információt arról, hogy a kormányzat újragondolná az üzletek vasárnapi zárvatartását.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az Indexnek azt mondta: ugyan pártja volt az ötletgazda, de a döntés későbbi megvalósításában már kevés szerepe volt, így arról sem feltétlen egyeztetnének velük, ha most módosítanák a rendelkezést.

A héten a Népszabadság írta piaci forrásokra hivatkozva, hogy felmerült a kormány részéről a vasárnapi zárvatartás eltörlése. A lap szerint erre utalhat az, hogy kiskereskedelmi üzletláncoknál puhatolóznak a kérdésben.

A vasárnapi boltzár ötletét az előző ciklusban vetette fel a KDNP, de akkor Orbán Viktor miniszterelnök még nem támogatta. Álláspontja azonban idővel megváltozott, és 2015 márciusában annak ellenére bevezették a tiltást, hogy a közvélemény-kutatók folyamatosan jelezték: nagyon népszerűtlen az intézkedés. A helyzet a bevezetés óta eltelt egy évben sem változott.

A népszerűtlenség azonban nem változtatott a KDNP hozzáállásán. Arra a kérdésre, hogy a döntés népszerűtlensége miatt felülvizsgálnák-e saját korábbi javaslatukat, Harrach Péter egyértelműen nemmel felelt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nézze, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a KDNP-nek világnézeti kispártként nem kell kétségbe esnie a népszerűségének növekedése vagy csökkenése miatt. Úgy érzem, hogy az a támogatottságunk mindig megvan, amire szükség van, és ha következetesek vagyunk, azt a támogatóink jó néven veszik.

Bár az Index információi szerint az MSZP népszavazási próbálkozásai miatt a kérdés már a Fidesz elnökségében is felmerült, a Népszabadság cikkének megjelenése után Kormányzati Tájékoztatási Központ alaptalannak nevezte a lap értesülését.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?