12 °C Budapest
Megszólalt a KDNP: eltörölhetik a vasárnapi boltzárat?

Megszólalt a KDNP: eltörölhetik a vasárnapi boltzárat?

2016. március 26. 14:36

A kereszténydemokraták nem kaptak információt arról, hogy a kormányzat újragondolná az üzletek vasárnapi zárvatartását.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az Indexnek azt mondta: ugyan pártja volt az ötletgazda, de a döntés későbbi megvalósításában már kevés szerepe volt, így arról sem feltétlen egyeztetnének velük, ha most módosítanák a rendelkezést.

A héten a Népszabadság írta piaci forrásokra hivatkozva, hogy felmerült a kormány részéről a vasárnapi zárvatartás eltörlése. A lap szerint erre utalhat az, hogy kiskereskedelmi üzletláncoknál puhatolóznak a kérdésben.

A vasárnapi boltzár ötletét az előző ciklusban vetette fel a KDNP, de akkor Orbán Viktor miniszterelnök még nem támogatta. Álláspontja azonban idővel megváltozott, és 2015 márciusában annak ellenére bevezették a tiltást, hogy a közvélemény-kutatók folyamatosan jelezték: nagyon népszerűtlen az intézkedés. A helyzet a bevezetés óta eltelt egy évben sem változott.

A népszerűtlenség azonban nem változtatott a KDNP hozzáállásán. Arra a kérdésre, hogy a döntés népszerűtlensége miatt felülvizsgálnák-e saját korábbi javaslatukat, Harrach Péter egyértelműen nemmel felelt.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nézze, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a KDNP-nek világnézeti kispártként nem kell kétségbe esnie a népszerűségének növekedése vagy csökkenése miatt. Úgy érzem, hogy az a támogatottságunk mindig megvan, amire szükség van, és ha következetesek vagyunk, azt a támogatóink jó néven veszik.

Bár az Index információi szerint az MSZP népszavazási próbálkozásai miatt a kérdés már a Fidesz elnökségében is felmerült, a Népszabadság cikkének megjelenése után Kormányzati Tájékoztatási Központ alaptalannak nevezte a lap értesülését.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06