13 °C Budapest

Így üzentünk egymásnak az ünnepekkor SMS helyett

MTI
2016. január 4. 19:30

A karácsonyi és szilveszteri jókívánságok küldésére az online felületek voltak a legnépszerűbbek 2015-ben, a távközlési szolgáltatók a mobilinternet-forgalmuk jelentős növekedését tapasztalták az előző évhez képest az év végi ünnepek alatt.

A Vodafone mobilinternet-forgalma az öt ünnepi napon - december 24-25-26-án, december 31-én és január 1-jén - közel 40 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A szolgáltató ügyfelei ugyanakkor 3,5 százalékkal kevesebb szöveges üzenetet (SMS) küldtek karácsonykor és szilveszterkor, mint egy évvel korábban, míg az MMS-ek száma 26,5 százalékkal haladta meg az előző évit.

A telefonhívások száma az előző évhez képest 0,7 százalékkal csökkent a karácsonyi, szilveszteri időszakban, ugyanakkor - valószínűleg a korlátlan csomagoknak és a családon belüli díjmentes hívások lehetőségének - a hívások átlagosan 15 százalékkal hosszabbak lettek. A Vodafone ügyfelei összesen 13,2 millió SMS-t és 165 ezer MMS-t küldtek, és 17,8 millió hívást indítottak.

A Telekomnál a mobilinternet forgalom szilveszterkor 33 százalékkal, míg a karácsonyi ünnepek alatt 20 százalékkal nőtt az előző évben mért adatokhoz képest. A társaság azt is hozzátette, hogy a 4G mobilinternet az összforgalomban egyre nagyobb szerepet játszik.

A telekomosok szilveszterkor és újév napján, két nap alatt összesen 7,6 millió SMS-est váltottak, megelőzve ezzel a karácsonyi csúcsot is, amikor 7,5 millió SMS-t küldtek a cég ügyfelei, de három nap alatt. MMS-t lényegesen kevesebben küldtek, mintegy 130 ezren váltottak ebben a formában üzenetet az év utolsó és az újév első napján, karácsonykor pedig több mint 150 ezer volt az MMS-ek száma.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Telenor szintén arról számolt be, hogy a karácsonyi és szilveszteri üzenetküldés jelentős része az online csatornákra tevődik át. A szolgáltató tájékoztatása szerint 2015 szilveszterén nagyjából kétszer annyi adatot forgalmaztak, mint egy évvel korábban.

December 24-25-26-án, december 31-én és január 1-jén összesen 14 millió SMS-t és 174 ezer MMS-t küldtek a Telenor ügyfelei. Az SMS-ek száma mintegy másfélszeresére emelkedett ezeken a napokon az átlagos hétköznapi értékhez képest.

Az SMS-ek és a hívások száma csökkent, ugyanakkor a beszélgetési idő a Telenornál is nőtt az elmúlt évhez képest, amit a társaság az egyedi igényekre szabható és korlátlan hívást tartalmazó csomagoknak tulajdonít.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem