11 °C Budapest
250 milliós büntetés egy kínai cipőboltnak?

250 milliós büntetés egy kínai cipőboltnak?

Pénzcentrum
2014. augusztus 1. 14:03

Távol-Keletről származó árukészletet foglalt a NAV egy kft-től, amely áfa megfizetése nélkül forgalmazott cipőket az ország egész területén. A cég az eddigi adatok alapján mintegy 250 millió forint áfát csalt el.

A gyanú szerint egy távol-keleti állampolgárok által működtetett kft. Kínából rendelt nagy mennyiségű árut, amit kifejezetten adóelkerülés céljára létrehozott magyar cégek nevében áfa felfüggesztéssel, azaz áfa megfizetése nélkül Szlovákiában vámkezeltetettek. Az így beszerzett különféle cipőket Magyarországra szállították és értékesítették. Az értékesítésből származó bevételeiket eltitkolták, és csaknem 250 millió forint áfát nem fizettek be az államkasszába.

Az elkövetők leleplezésére indított akcióban a NAV 100 munkatársa, pénzügyi nyomozók és adórevizorok egyszerre 60 helyszínen jelentek meg a fővárosban és az ország különböző pontjain működő üzletekben.

A büntetőeljárás mellett a revizorok adóigazgatási eljárást indítottak. Ennek során két helyszínen, a kft. raktárában és telephelyén csaknem 140 ezer pár cipőt foglaltak le 590 millió forint értékben. Ennek köszönhetően az állami költségvetést ért kár is megtérül. Az akcióban beszerzett és lefoglalt bizonyítékok felhasználásával folyik a nyomozás költségvetési csalás gyanúja miatt.

 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?