15 °C Budapest

Így "egyszerűsödött" a fizetés az Elmű-nél

Pénzcentrum
2014. január 22. 05:32

Leteszteltük az Elmű rendszerét. A jövőben ugyanis az Elmű-Émász ügyfelei nem tudják majd számláikat a Díjnet, illetve a Távszámla felületén kiegyenlíteni; a közműszolgáltató ugyanis szakított a szolgáltatókkal. Ehelyett mindenkinek fel kell keresnie a társaság saját online ügyfélszolgálati felületét, amennyiben látni akarja számláját, illetve be is akarja fizetni azt.

A Díjnetet Eddig több mint 70 ezer Elmű-Émász-ügyfél használta, a cég forgalma közel tizedével visszaeshet a szolgáltató döntése miatt.

Úgy tűnhet, hogy az Elmű-Émász döntését mindössze takarékossági megfontolás vezérelte: nem kell ezután fizetniük a Díjnet és a Távszámla szolgáltatásokért. Boross Norbert, az Elmű kommunikációs igazgatója szerint az ügyfelek kényelme is nőni fog. Ha ellátogatunk az Elmű honlapjára, láthatjuk: egy helyen érhető el itt az ügyfélszolgálat, a számlázás-fizetés, a szerződéskötés, a tarifa és díj-megtekintési funkció. Az áramszolgáltatónál elérhető újítások (pl. az "okos mérés", ami már egy másik, szintén előremutató történet) használata kifejezetten kényelmesebb lesz a változásnak köszönhetően.

Ezek után teszteltük, hogy valóban egyszerűbb-e a fizetés az Elmű honlapján.

Megérkezett az első számlánk az elmű rendszerében, ezért most meg tudjuk nézni, hogy mennyivel egyszerűsödött az ügyfelek élete, ahogy a szolgáltató kommunikációs igazgatója mondta.

Nézzük a lépéseket (Képek forrása: ker.elmu.hu)

1. E-számla megjeleníté/Fizetés jobb oldali menüben egy frissítés és meg is jelennek az aktuális számlák

2. Jelöljük ki a fizetni kívánt számlákat és kattintsunk rá a "Bankkártyás fizetés" gombra

3. Majd kattintsunk rá a "Bankkártyás fizetés"gombra

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

4. Jelöljük be a bankkártyás fizetést majd nyomjuk meg a "Folytatás" gombot

 

5. Máris indul a fizetés a " Fizetés indítása" gomb megnyomás után

6. Töltsd ki a megfelelő mezőket és még 1 "tovább" 2 "folytatás" gomb és kész is

A díjneten belül így ment (Képek forrása: dijnet.hu)
1. Bal menü "Fizetendő számlák"

2. "Fizetés", "Kártyás fizetés", "Fizetek"

Pénzcentrum vélemény
Összességében tehát elmondható, hogy nem egyszerűsödött a fizetés az új rendszerben. Igaz, hogy az aktuális óraállással megegyező felületen fizethetünk is, de a más szolgáltatókhoz fizetett számlák miatt az egyéb online megoldásokra is belépünk.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem