Ő nyert az Ötöslottón: mire költi hatalmas vagyonát?

Pénzcentrum
2013. november 24. 18:32

Mire költi milliárdjait az újdonsült lottó nyertes? A Pénzcentrum a héten ezt is kiderítette. Élőben közvetítettünk még a legendás fővárosi piac drámájáról, aminek már úgy néz ki végleg befellegzett. Az egész ország fizeti majd az olcsó pesti bérlet árát, de még rengeteg dologról olvashattak nálunk a héten.

Ő nyert 3 milliárdot az Ötöslottón: tovább dolgozik, nem ad senkinek
Nem mond fel a munkahelyén, és csak szükség szerint osztogat nyereményéből a legújabb magyar lottómilliárdos - derül ki a Pénzcentrum.hu birtokába jutott "Nagynyertes kérdőívből". A szerencsés még szeptemberben vitte el az Ötöslottó 3 milliárd forintos főnyereményét. Exkluzív részletek.

Befellegzett a kamattámogatott hiteleknek: merre léphet a kormány?
Véget vethetnek a kamattámogatott hitelek rövid népszerűségének a csökkenő kamatok. Már a piaci hitelek is elérték azt a árszintet, amit ezek állami támogatással nyújtanak. Ennek oka egy törvényi akadály, ami szerint 6 százalékos kamat alatt már nem jár több állami támogatás, és ez lassan életképtelenné is teszi a konstrukciót.

Devizahitelek: a Kúriára vár a kormány
A Kúriára vár a kormány a devizahitelek egységes jogi rendezése ügyében - mondta Navracsics Tibor igazságügyi miniszter kedden Budapesten.

Így szedik be a bankok az ingyenes készpénzfelvétel díját?
Most már szinte biztos, hogy a korábbi tervekkel ellentétben jövőre is tranzakciós illeték terheli a kártyás fizetéseket.

Érik a botrány a Négy Tigrisnél: indul a józsefvárosi csata + képek
Csütörtök délelőtt 10 órakor tett kísérletet a tulajdonos MÁV arra, hogy "visszafoglalja" a józsefvárosi piac területét. Az üzemeltetők nem adják egykönnyen a híres-hírhedt piacot - a Pénzcentrum.hu élőben tudósított a helyszínről.

Józsefvárosi piac: a háború folytatódik

A MÁV Zrt. megindította a végrehajtási eljárást pénteken a Komondor Kft.-vel szemben a józsefvárosi piac területének visszaszerzésére. A Komondor Kft. azt közölte: nem időt húz azzal, hogy nem adja át a józsefvárosi piac területét a tulajdonosnak, hanem a törvényben biztosított jogaival él.

Háztartási gépet vennél karácsonyra? Segítünk választani

Renegetegen vesznek háztartási, vagy médiaeszközt karácsonyra. Mielőtt azonban valaki nyakába venné valamelyik elektronikai szakáruházat, érdemes jól végiggondolni, családunknak, szeretteinknek mire is van igazából szüksége.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egykulcsos adó: a gyermektelen gazdagok a legnagyobb nyertesek
A 2010 és 2013 között végrehajtott szja-reform összességében évi 444 milliárd forinttal csökkentette a magyar állam bevételeit, az adócsökkentés 74 százaléka a két legmagasabb jövedelmi tizedhez tartozó gyermektelen állampolgárok nettó jövedelmét növeli, állapítja meg egy a Pénzügyi Szemlében megjelent tanulmány - tudósít az Index.

Mindannyian fizetjük az olcsó pesti bérlet árát
Számos módosító javaslatot nyújtott be a Parlament költségvetési bizottsága (ami a gyakorlatban a kormány terveit tükrözi) a jövő évi büdzséhez. A legtöbb javaslat átcsoportosításról rendelkezik, de van köztük felettébb érdekes is. A legérdekesebb mindenképp a fővárosi közösségi közlekedésnek szánt plusz 14 milliárd forint. Ez a többlettámogatás pont akkor érkezik, amikor eldőlt, hogy jövőre 10%-kal olcsóbbak lesznek a budapesti bérletek.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?