7 °C Budapest

Te is spórolnál 25 ezret a vásárlással? Ilyen könnyen megteheted

Pénzcentrum
2013. szeptember 24. 05:15

Megelőző cikkünk nyomán kapott olvasói levelekből kiderült, hogy sokan nem barátkoztak meg igazán a hitelkártyákkal. Pedig az itthon népszerű pontgyűjtőkhöz képest, melyek szinte miden pénztárcában megtalálhatóak, lényegesen nagyobb kedvezményeket nyújtanak. Egy kis számolással rögtön kiderül, hogy ez akár több tízezer forint is lehet évente. A tranzakciós illeték bevezetése óta költséges készpénzt használni, de szerencsére már a rezsit is könnyen be tudjuk fizetni bankkártyával az internetes számlakibocsátó rendszereken keresztül. A hitelkártyával is megtehetjük ugyan ezt, ráadásul saját pénzünk helyett a bankét ingyen használhatjuk. Ráadásul a vásárlások mellé jóváírás is jár, ráadásul az így el nem költött pénzünk is kamatozik. Első hitelkártyánk kiválasztásakor a kedvezmények mellett a kártya éves díjára is nagyon figyeljünk oda, hiszen egy olcsóbbal nem igazán bukhatunk nagyot. Ráadásul ezek között az alacsony díjú kártyák között is találunk olyat, ami 1-2 százalékos jóváírást ad minden vásárlás után. Első körben saját bankunknál nézzünk körül, hiszen saját számlák közötti átvezetés esetén nincs tranzakciós díj, amivel megspórolhatjuk a tranzakciós illetéket. Ha egy család havonta 200 ezer forintot költ el havonta kiadásaira, akkor a hitelkártyás jóváírásokkal könnyen szerezhet havi 2 ezer forintot. A BankRáció.hu betét kalkulátorával megnéztük, és erre az összegre könnyen fizetnek a bankok 300 - 500 forintot, ha még csak egy hónapra is lekötjük. Ez összesen közel 2,5 ezer forint havonta, amiből lejön a havi 3-4 száz forintos hitelkártyadíj, amivel ki is jön, hogy évente 24 ezer forint körül spórolhat így egy család. Keresd meg a legjobb hitelkártyát a Pénzcentrum.hu-n. 


Spórolj többet!

Vannak speciális kártyák, melyek bizonyos vásárlások után sokkal többet fizetnek, mint 1 százalék. Élelmiszerüzletben, benzinkútnál, ruhaboltban kaphatunk kártyától függően akár 4 százalékos kedvezményt is. Ezzel akár sokkal nagyobb összeg is összejöhet év végére, mint a már említett 24 ezer forint!

Amire figyeljünk!

- Mindig a türelmi időszakon belül fizessük vissza a tartozást!
- A POS terminál beállítása határozza meg, hogy milyen üzletben vásárolunk, nem a termék.
- Ha nem saját bankunk hitelkártyáját választjuk, akkor számoljunk a tranzakciós illetékkel is!
- Sose költsünk többet hitelkártyával, mint amennyi pénzünk van!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem