Te is spórolnál 25 ezret a vásárlással? Ilyen könnyen megteheted

Pénzcentrum
2013. szeptember 24. 05:15

Megelőző cikkünk nyomán kapott olvasói levelekből kiderült, hogy sokan nem barátkoztak meg igazán a hitelkártyákkal. Pedig az itthon népszerű pontgyűjtőkhöz képest, melyek szinte miden pénztárcában megtalálhatóak, lényegesen nagyobb kedvezményeket nyújtanak. Egy kis számolással rögtön kiderül, hogy ez akár több tízezer forint is lehet évente. A tranzakciós illeték bevezetése óta költséges készpénzt használni, de szerencsére már a rezsit is könnyen be tudjuk fizetni bankkártyával az internetes számlakibocsátó rendszereken keresztül. A hitelkártyával is megtehetjük ugyan ezt, ráadásul saját pénzünk helyett a bankét ingyen használhatjuk. Ráadásul a vásárlások mellé jóváírás is jár, ráadásul az így el nem költött pénzünk is kamatozik. Első hitelkártyánk kiválasztásakor a kedvezmények mellett a kártya éves díjára is nagyon figyeljünk oda, hiszen egy olcsóbbal nem igazán bukhatunk nagyot. Ráadásul ezek között az alacsony díjú kártyák között is találunk olyat, ami 1-2 százalékos jóváírást ad minden vásárlás után. Első körben saját bankunknál nézzünk körül, hiszen saját számlák közötti átvezetés esetén nincs tranzakciós díj, amivel megspórolhatjuk a tranzakciós illetéket. Ha egy család havonta 200 ezer forintot költ el havonta kiadásaira, akkor a hitelkártyás jóváírásokkal könnyen szerezhet havi 2 ezer forintot. A BankRáció.hu betét kalkulátorával megnéztük, és erre az összegre könnyen fizetnek a bankok 300 - 500 forintot, ha még csak egy hónapra is lekötjük. Ez összesen közel 2,5 ezer forint havonta, amiből lejön a havi 3-4 száz forintos hitelkártyadíj, amivel ki is jön, hogy évente 24 ezer forint körül spórolhat így egy család. Keresd meg a legjobb hitelkártyát a Pénzcentrum.hu-n. 


Spórolj többet!

Vannak speciális kártyák, melyek bizonyos vásárlások után sokkal többet fizetnek, mint 1 százalék. Élelmiszerüzletben, benzinkútnál, ruhaboltban kaphatunk kártyától függően akár 4 százalékos kedvezményt is. Ezzel akár sokkal nagyobb összeg is összejöhet év végére, mint a már említett 24 ezer forint!

Amire figyeljünk!

- Mindig a türelmi időszakon belül fizessük vissza a tartozást!
- A POS terminál beállítása határozza meg, hogy milyen üzletben vásárolunk, nem a termék.
- Ha nem saját bankunk hitelkártyáját választjuk, akkor számoljunk a tranzakciós illetékkel is!
- Sose költsünk többet hitelkártyával, mint amennyi pénzünk van!

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?