A biztosítási díjak is nőttek az elmúlt félévben

Pénzcentrum
2013. július 23. 12:50

Az online biztosítási piacon az elmúlt hat hónapban nőttek az átlagdíjak, pedig az elmúlt években inkább a díjak csökkenése volt megfigyelhető. "Kérdés, hogy ez a törés csak az új biztosítói teher egyszeri hatása, vagy egy hosszabb távú trendforduló első jele" - mondta el Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója a kedden tartott sajtótájékoztatón. Az alkusz bejelentette azt is, hogy a banki termékek összehasonlítását lehetővé tévő szolgáltatással bővült a Netrisk.hu tevékenységi köre. Az online biztosítási alkuszcég oldalain így ezentúl folyószámla- és hiteltermékek mellett hitelkártyákat és banki megtakarítási lehetőségeket is összehasonlíthatnak az ügyfelek.


Nőttek a díjak az elmúlt fél évben a biztosítási piacon

Az online biztosítások piacán lassú díjnövekedés zajlott 2013 első felében a Netrsiken keresztül megrendelt szerződések alapján. Legnagyobb mértékben az egy évvel ezelőtti szintet a casco első féléves átlagdíja haladta meg, itt 11 százalékkal nőttek az átlagdíjak. A lakásbiztosításoknál ennek éppen fele, 5,5 százalékos növekedés következett be. Az utasbiztosításoknál már csak 2 százalékkal nőttek az átlagos díjak.

"Korábban mind a casco, mind a lakásbiztosítás esetében évek óta csökkentek a díjak. Kérdés, hogy ez a törés csak az új biztosítói teher egyszeri hatása, vagy egy hosszabb távú trendforduló első jele, amit a káradatok további alakulása is alapvetően befolyásolhat." Az online, naprakész információszerzés különösen felértékelődött, amióta a biztosítók év közben is többször változtathatnak díjaikon.

Az online biztosítási piacon ugyanakkor minden termékkör esetén erősödött a forgalom éves alapon. A kgfb-kötéseket elsősorban az évközi váltók számának további bővülése növelte, ami az együttkötési akciók miatt a casco-piacra is jótékony hatással volt. A Netrisken elérhető fő termékekhez (kgfb, utasbiztosítás, lakásbiztosítás, casco) kapcsolódó szerződések száma 37 százalékkal nőtt, ennek egyik oka lehet Sebestyén László szerint, hogy az online szerződéskötési kultúra jelentősen fejlődött. Az utasbiztosításoknál például jelentősen megnőtt a saját szervezésű utakra kötött biztosítások száma.

Banki piactérrel bővült a Netrisk

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bankk piactér megnyitása előtt a Netrisk felmérést készített az ügyfelek szokásairól. A kutatásból kiderült, hogy az ügyfelek jellemzően nem online vásárolnak, de egyre többen tájékozódnak az interneten, mielőtt például hitelt vennének fel. Havonta 3-400 ezer bankoki termékhez kapcsolódó keresést indítanak az érdeklődő ügyfelek, ezek túlnyomó többsége, 80 százaléka hitel- és kölcsönfelvételi lehetőségekre irányul.

A banki piactér kialakításánál a Netrisk fontosnak tartotta, hogy az egyes termékek részletes adatait közvetlenül a terméket kínáló pénzintézet adja. Az alkusz így nem feltételezésen alapuló kalkulációt végez, hanem árgarancia mellett pontos árazást tesz lehetővé. Eddig 11 partnerrel szerződött az alkuszcég, így például az AXA, az FHB, az MKB, a Raiffeisen vagy a Provident ajánlatainak összehasonlítása vált elérhetővé, azonban további partnerek termékeivel tervezik bővíteni a palettát. Általánosságban véve a bankok ügyfelei körében legnépszerűbb termékek között válogathatnak a Netrisk ügyfelei.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35