12 °C Budapest

Átverte a bankját egy orosz férfi, saját feltételeket gyártott

Pénzcentrum
2013. augusztus 9. 10:10

Biztos te is kaptál már levelet a bankodtól, amiben valamilyen hitelt próbálnak rád sózni. Egy orosz férfi is kapott egy hasonlót, de a hitelkártya kondíciói nem tetszettek neki ezért átírta a számok. A figyelmetlen bankárok meg aláírták a módosított szerződést.

A problémák ott kezdődtek, hogy egy orosz bank, a Tinkoff hitelkártyát próbált reklámozni Dimitrij Argarkovnak, aki viszont nem találta elég jónak az ajánlatot - írja a 444.hu.

A 42 éves voronyezsi férfi ezért inkább beszkennelte a szokásos formalevél kíséretében érkezett üres szerződést, és átírta a benne szereplő számokat.

Az új szerződésben a számára sokkal kedvezőbb adatok szerepeltek: nulla százalékos kamat, mindez bármiféle havidíj, költség vagy korlátozás nélkül. Ráadásul minden egyes alkalommal, amikor a bank megsérti a szerződésben vállaltakat, 3 millió rubeles bírságot (20 millió forint) kell fizetniük, ha pedig felmondják a szerződést, 6 milliósat (40 millió forint).

A bank ugyan aláírta a szerződést és a kártyát is kiküldték, de bíróságon beperelték az újdonsült ügyfelüket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A tárgyalás a következő hónapban kezdődik majd. A bank alapítója, Oleg Tinkov a Twiotteren már üzent, hogy nem 24 millió rubelt nem fog kapni a férfi, hanem 4 évet csalásért.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?