Tízezreket kaszálhatsz Te is: nézd meg, hogyan!

Pénzcentrum
2013. szeptember 16. 05:05

A legjobb hitelkártyákat hasonlítottuk össze.

Aki betart néhány egyszerű szabályt, annak nem csak hasznos társa lehet egy hitelkártya, de súlyos tízezreket kereshet vele évente.

Erre figyelj oda!
A legtöbb hitelkártyával 45-50 napig kamatmentesen lehet vásárolni. Eddig kell visszafizetni a tartozásunk, amiről közben egy kimutatást is kapunk. Még ebben az időszakban is fontos azonban, hogy hitelkártyánkkal ne költsünk többet, mint amennyit egyébként is megengedhetnénk magunknak.

A legbiztonságosabban úgy rendezhetjük a bank felé fennálló tartozásunkat, ha csoportos beszedési megbízással hagyjuk leemelni az elszámolási időszak alatt keletkezett tartozást a számlánkról. Ez a szolgáltatás nem minden banknál érhető el, de ez még senkit sem kell, hogy elriasszon a hitelkártya-használattól, hiszen előző havi költéseinket mi magunk is rendezhetjük egy egyszerű utalással. A befizetést követően, de legkésőbb másnap reggeltől a befizetett összeg pedig ismét elkölthető.


Hogyan kereshetsz pénzt egy hitelkártyával?

A legtöbben fizetésüket a hónap folyamán el is költik, és hiába áll akár napokat is nagyobb összeg a folyószámlán az nem vagy csak minimálisan kamatozik. A hitelkártyával megtehetjük, hogy akár egy rövidebb időre (a türelmi időszak hossza) lekötjük a pénzünk. Ezzel fizetésünk és kiadásunk nagyságától függően akár havonta is több száz - ezer forintot nyerhetünk. Ráadásul hitelkártyával rendszerint különböző jóváírásokat, kedvezményeket is kapunk vásárlásaink után, akár ebből is több ezer forint is összejöhet havonta. A hitelkártya éves díja ezzel szemben 3-5 ezer forint.

A Pénzcentrum.hu-n ide kattintva mostantól te is kiválaszthatod a legjobb hitelkártyát, megnézheted a díjakat és a kedvezményeket is.

A kamatmentes időszak két részből áll: a költési vagy elszámolási időszakból, valamint azz ezen időszak alatt végzett költéseink visszafizetésére időt hagyó türelmi időszakból. Az elszámolási időszak vagy egy teljes naptári hónapot, vagy pl. az adott hónap 15-étől a következő hónap 14-éig tartó időszakot takar, a türelmi időszakot pedig a fizetési határidő zárja le. A kártya igénylésekor kérdezzünk rá, hogy milyen hosszú a türelmi időszak, vagy ha szükségesnek látjuk, van-e lehetőség a fizetési határidő megválasztására, módosítására,illetve hogy hogyan tudjuk rendezni tartozásunkat. Ha ugyanis időben visszafizetjük a banknak a hitelkártya keretünkből vásárlásra felhasznált összeget, valamint a kártya használatával járó díjakat (éves díj, havi számlavezetési díj, SMS értesítések díja, stb.), nem kell semmilyen kamatot fizetnünk.


A költségek mellett a maximális jóváírás mértékével is érdemes tisztában lenni: ez az az összeg, amit a bank maximálisan jóváír számunkra a vásárlások után. Tehát hiába vásárolunk nagyobb összegben, ha az adott hitelkártya esetén a havi limitünket elértük, nem kapunk további pontokat.

A különböző jóváírások elszámolása vásárláskor, vagy a hónap végén, összesítve történik. Vannak olyan hitelkártyák, melyek különböző típusú vásárlások esetén más mértékű jóváírást adnak. Ilyenkor mindig az adott üzlet POS-terminálja (azaz a készülék, amelynél a kártyánkkal fizetünk) a döntő.

Ha a jóváírás formájával és mértékével tisztában vagyunk és kiválasztottuk a számunkra legkedvezőbb kártyát, nézzük meg annak az éves díjat, amit vagy havi lebontásban, vagy évente kell megfizetnünk. A legtöbb esetben azonban éves díjat és havi számlavezetési- vagy fenntartási díjat is fizetnünk kell.

 

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10