2 °C Budapest

A hívás díja 9,5 forint percenként! Túl szép, hogy igaz legyen?

Pénzcentrum
2013. szeptember 15. 11:18

Alacsony percdíjakat ígért ügyfeleinek a Tesco mobiltelefonos cége. Ám könnyen kiderülhet, hogy az ajánlat a valóságban mégsem volt olyan vonzó, mint elsőre tűnt. Az ügyben a versenyhivatal is vizsgálódik.

Átverte fogyasztóit a Tesco mobilcége? E kérdés tisztázására indított vizsgálatot a Gazdasági Versenyhivatal ezév július végén. A távközlési cég reklámjaiban azt ígérte, hogy "Hálón Belül" csomagjának megvásárlása esetén percenként akár 9,5 forintért lehet hálózaton belül telefonálni. Csakhogy ez a vállalkozás által alkalmazott alap- és bónuszegyenleg, továbbá a "Hálón Belül" csomag opciós díja miatt korlátozottan valósulhatott meg. Ezen felül a Tesco Mobil elhallgatta azt a tényt, hogy a szolgáltatási csomag felhasználása legfeljebb 1000 perc erejéig lehetséges.

A GVH hangsúlyozza: a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A vizsgálat legkorábban októberben fejeződhet be.

A Tesco mobilcége eddig még nem, ám maga az áruházlánc már kapott bírságot a GVH-tól. 20 millió forintot kell fizetnie azért, mert egyik akciója kapcsán egyes termékek esetében valótlanul ígért 50, illetve 70 százalékos árkedvezményt, valamint a rendelkezésre álló készlet nem volt arányban a széleskörű népszerűsítéssel elért megnövekedett fogyasztói kereslettel.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16