14 °C Budapest

Hoppá! Nincs adás a tévédben?

Pénzcentrum
2013. július 31. 12:30

Cikkünk megjelenésével egy időben 14 megyében állt le az analóg tévé műsorszórás, így sokak képernyőjén már csak a statikus zaj látszik, ami egyébként nagyrészt a világegyetem keletkezésekor visszamaradt sugárzás. Ha mégsem akarunk lemaradni a délutáni szappanoperáról, rohanjunk el a legközelebbi elektronikai boltba és 7-8 ezerét vásároljunk egy set-top-boxot.

A digitális átállás elsődleges érintettjei azok, akik jelenleg kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg műsorait fogják. A másodlagos érintettek pedig azok, akik otthonukban második-harmadik televíziókészülékükön az analóg adásokat fogják vagy a nyaralójukban, hétvégi házukban ezt a vételi módot használják. Ők július 31. után csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot és egy antennát kapcsolnak. A modern televíziók többségéhez még külön set-top-box sem kell, mert azt beépítve tartalmazza a készülék.

Miért van ez az egész hercehurca?

A digitális átállás elengedhetetlen, a felszabadult frekvenciáknak köszönhetően bővülhet a hazai mobilinternetes szolgáltatás, de a váltásra uniós vállalás miatt is szükség van. A rászoruló családok támogatást kaphatnak, melynek keretében beltéri egységet és szerelést igényelhetnek. Az analóg földfelszíni sugárzás lekapcsolása 2013-ban két ütemben történik meg, 2013. július 31-én és 2013. október 31-én a lekapcsolási térképen jelzett területeken. Ettől kezdve Magyarországon már csak a digitális adások vételére lesz lehetőség.

 

Forrás: nmhh


Szereld magad!

Az egész nem nagy szám. Két tévén is percek alatt túl voltunk a set-top-box beüzemelésén.

A set-top-box dobozában maga az egység, egy távirányító, hozzá való elemek és a már említett scart kábel található. Az elemeket gyorsan bele is tehetjük a távirányítóba, a scart kábel egyik végét a tévé hátuljához csatlakoztatjuk, míg a másikat a set-top boxhoz. Megkeressük a koaxális csatlakozó, ami eddig a tévéhez csatlakozott és átdugjuk a set-top-boxba. Ez kb 3 percig tarthat és már csak a konnektorba kell bedugni a set-top-boxot és kész is vagyunk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bekapcsoljuk a tévét és az új távirányítóval a boxot is, és a kezdőképernyőkön beállítjuk a nyelvet és a csatornákat. gyanítom, hogy minden megvásárolható eszközön annyira pofonegyszerű, mint ezen a 7 990 forintos darabon, és gyakorlatilag csak a távirányító közepén található OK gombot kell nyomogatni amíg be nem jön a kép.

Egy kis gond csak a második szerelésnél adódott, amikor semmilyen csatornát nem találtunk a bekötés után. A legtöbb antenna jó a digitális földfelszíni jel fogásához ezért más problémára gyanakodtunk. A koaxális csatlakozó volt a ludas, ami az eddigi analóg adás esetén még törve is ellátta a feladatát. Erre úgy látszik sokkal érzékenyebb az új technológia.

Ami még fontos lehet, hogy a MindigTV-nél elérhető 7 ingyenes csatorna közül az Euronews alapból angol nyelven szólal meg, érdemes egyből átállítani magyarra. A telefonon keresztül már sokkal nehezebb elmagyarázni a nagymamának, hogy melyik gombot hányszor kell megnyomnia, hogy értse is a világ híreit.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem