7 °C Budapest

Ingyen tévét akarsz ezután is? Erre figyelj

Pénzcentrum
2013. július 15. 05:18

Két és fél hét múlva hangyaháború lesz az egyetlen adás minden olyan tévén, amely nem alkalmas a digitális jel vételére. Mi lementünk egy nagymamához és beszereltük az átálláshoz szükséges eszközöket és megnéztük milyen buktatókkal kell szembesülnie a leginkább érintetteknek, a vidéki öregeknek.

Sokan nem akarnak előfizetni semmilyen szolgáltatónál, továbbra is csak azokat az ingyenes csatornákat szeretnék nézni, amiket eddig is fogtak, méghozzá a jó "dobozos" tévén. Ehhez pedig legalább 8 ezer forintot ki kell adni a legközelebbi szupermarketben a set-top-boxra. Vigyázzunk, hogy milyet veszünk és kérdezzünk rá, hogy minden szükséges kábelt mellékeltek-e. Egy olcsóbb verziót például azért nem vettünk meg, mert nem volt hozzá scart kábet (ez kell a legtöbb régi tévéhez).

Miért van ez az egész hercehurca?

A digitális átállás elengedhetetlen, a felszabadult frekvenciáknak köszönhetően bővülhet a hazai mobilinternetes szolgáltatás, de a váltásra uniós vállalás miatt is szükség van. A rászoruló családok támogatást kaphatnak, melynek keretében beltéri egységet és szerelést igényelhetnek. Az analóg földfelszíni sugárzás lekapcsolása 2013-ban két ütemben történik meg, 2013. július 31-én és 2013. október 31-én a lekapcsolási térképen jelzett területeken. Ettől kezdve Magyarországon már csak a digitális adások vételére lesz lehetőség.

 

Forrás: nmhh


Szereld magad!

Előre elmondhatjuk, hogy az egész nem nagy szám. Két tévén is percek alatt túl voltunk a set-top-box beüzemelésén, kisebb probléma csak másodjára adódott, általában elmondható, hogy a nagymamáknak több időre lesz szükségük az új távirányító gombjainak memorizálására, mint a beszerelés.

A set-top-box dobozában maga az egység, egy távirányító, hozzá való elemek és a már említett scart kábel található. Az elemeket gyorsan bele is tehetjük a távirányítóba, a scart kábel egyik végét a tévé hátuljához csatlakoztatjuk, míg a másikat a set-top boxhoz. Megkeressük a koaxális catlakozó, ami eddig a tévéhez csatlakozott és átdugjuk a set-top-boxba. Ez kb 3 percig tarthat és már csak a konnektorba kell bedugni a set-top-boxot és kész is vagyunk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bekapcsoljuk a tévét és az új távirányítóval a boxot is, és a kezdőképernyőkön beállítjuk a nyelvet és a csatornákat. gyanítom, hogy minden megvásárolható eszközön annyira pofonegyszerű, mint ezen a 7 990 forintos darabon, és gyakorlatilag csak a távirányító közepén található OK gombot kell nyomogatni amíg be nem jön a kép.

Egy kis gond csak a második szerelésnél adódott, amikor semmilyen csatornát nem találtunk a bekötés után. A legtöbb antenna jó a digitális földfelszíni jel fogásához ezért más problémára gyanakodtunk. A koaxális csatlakozó volt a ludas, ami az eddigi analóg adás esetén még törve is ellátta a feladatát. Erre úgy látszik sokkal érzékenyebb az új technológia.

Ami még fontos lehet, hogy a MindigTV-nél elérhető 7 ingyenes csatorna közül az Euronews alapból angol nyelven szólal meg, érdemes egyből átállítani magyarra. A telefonon keresztül már sokkal nehezebb elmagyarázni a nagymamának, hogy melyik gombot hányszor kell megnyomnia, hogy értse is a világ híreit.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem