5 °C Budapest

Drágulhatnak az iskolai nyelvkönyvvek

Pénzcentrum
2012. szeptember 5. 09:05

Az egyik budapesti kiadó vezetője szerint a nyelvkönyvválaszték szűkülése és a kiadványok drágulása lehet annak a következménye, ha megszűnik a nyelvkönyvek eddigi árkorlátjára vonatkozó rendelkezés.

A többi tankönyvvel azonos szintűre csökkentené az oktatási államtitkárság a nyelvkönyvek - jelenleg megemelt - árkorlátját.

A Dialóg Campus Kiadó ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: első hallásra ez jó hír lehet, hiszen rövid távon valószínűleg olcsóbbak lesznek a nyelvkönyvek, de az is lehet, hogy kevesebb könyv marad meg a piacon, éppen ezért az eddiginél drágábban lehet majd megvásárolni a megmaradókat.

Magyarország egy kicsi piac, sajátos gazdálkodási lehetőségekkel - tette hozzá Bázing Zsuzsanna, aki szerint nálunk nincs a kiadó által meghatározott kötött ára a könyveknek, márpedig azokban az országokban, ahol ez így működik, sokféle kiadvány van a piacon.

Az ügyvezető igazgató elképzelhetőnek tartja, hogy az intézkedés hatására szűkül a választék, amelynek áremelkedés lehet az eredménye. Hasonló véleményen van a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete is, amelynek elnöke szerint több kiadó kivonhatja a nyelvkönyveit a magyar piacról.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?