1 °C Budapest

Ingyen parkolhatnak a józsefvárosi szülők az iskoláknál reggel

MTI
2012. szeptember 1. 20:10

Ingyenesen parkolhatnak a szülők reggelente a főváros VIII. kerületében az iskolák, óvodák környékén - tájékoztatta a józsefvárosi önkormányzat pénteken az MTI-t.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A közlemény szerint hétfőtől nem kell parkolódíjat fizetni reggel 8 és fél 9 között azoknak a szülőknek, akik bölcsődébe, óvodába, iskolába viszik gyermeküket a városrészben. A kedvezmény a fizető övezetben található intézményeknél a teljes utcahosszban, illetve az ezzel párhuzamos utcákban, és az arra merőleges utcákban, vagy az épület előtti téren, és a térrel érintkező utcákban érvényes. Ehhez az érintetteknek az intézmény vezetőjénél fel kell íratniuk rendszámukat, amelyet a közterület-felügyelet regisztrál.

A tájékoztatás szerint az önkormányzati döntés nem korlátozza a leadható rendszámok számát, így az sem okoz gondot, ha a szülők felváltva viszik a kicsiket. A döntést azzal indokolta Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere, hogy a reggeli rutint szeretnék könnyebbé tenni, hiszen a legtöbb szülő egyszerre viszi gyermekeit az óvodába, iskolába, amit bonyolít, ha fizetőautomatát kell keresgélnie.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20