1 °C Budapest

Ingyen parkolhatnak a józsefvárosi szülők az iskoláknál reggel

MTI
2012. szeptember 1. 20:10

Ingyenesen parkolhatnak a szülők reggelente a főváros VIII. kerületében az iskolák, óvodák környékén - tájékoztatta a józsefvárosi önkormányzat pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint hétfőtől nem kell parkolódíjat fizetni reggel 8 és fél 9 között azoknak a szülőknek, akik bölcsődébe, óvodába, iskolába viszik gyermeküket a városrészben. A kedvezmény a fizető övezetben található intézményeknél a teljes utcahosszban, illetve az ezzel párhuzamos utcákban, és az arra merőleges utcákban, vagy az épület előtti téren, és a térrel érintkező utcákban érvényes. Ehhez az érintetteknek az intézmény vezetőjénél fel kell íratniuk rendszámukat, amelyet a közterület-felügyelet regisztrál.

A tájékoztatás szerint az önkormányzati döntés nem korlátozza a leadható rendszámok számát, így az sem okoz gondot, ha a szülők felváltva viszik a kicsiket. A döntést azzal indokolta Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere, hogy a reggeli rutint szeretnék könnyebbé tenni, hiszen a legtöbb szülő egyszerre viszi gyermekeit az óvodába, iskolába, amit bonyolít, ha fizetőautomatát kell keresgélnie.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?