7 °C Budapest

Kiderült: ezek a legjobb középiskolák Magyarországon

MTI
2012. szeptember 1. 16:01

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és a győri Révai Miklós Gimnázium - idén ezek az intézmények vezetik a középiskolai rangsorokat.

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a budapesti Eötvös József Gimnázium - a Köznevelés 2012-es gimnáziumi rangsorának élén ez a három intézmény áll.

Az oktatási szaklap minden évben három szempont három szempont - a nyelvvizsgát szerző diákok száma, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért eredmények, illetve a középszintű érettségin elért átlagpontszám - alapján értékeli a gimnáziumokat, a szakközépiskolákat és a vegyes, vagyis mindkét típusú osztályokat indító intézményeket.

A vizsgált 355 gimnázium közül a tanulmány készítői 36-ot minősítettek kiválónak, 54-et jónak és 178-at közepesnek. A 417 magyarországi szakközépiskola közül 42 szerezte meg a kiváló minősítést, 63 jó, 178 intézmény pedig közepes eredményt ért el, míg a vegyes középiskolák csoportjában 20 kiváló, 30 jó és 100 közepes teljesítményű iskola van.

A legjobbak között szerepel - többek között - a váci Boronkay György Műszaki Középiskola, a győri Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Középiskola, a budapesti Puskás Tivadar Technikum, a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Szakközépiskola és az Alternatív Közgazdasági Gimnázium.

Egy másik középiskolai rangsor

Idén a Quattrocento Kiadó is összeállította a magyar középiskolák rangsorát, ez a szempontrendszer azonban különbözik a Köznevelés-listáétól. A tanulmányi eredményt 80 százalékban, a tanulmányi szolgáltatásokat - például a termek felszereltségét vagy a tehetséggondozó szakkörök számát - 12 százalékban, a "kényelmi szolgáltatásokat" - például a szabadon használható számítógépek számát vagy a megközelíthetőséget - 8 százalékban vették figyelembe.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A listán a Fazekas Mihály Gimnázium mögött a szintén fővárosi Szent István Gimnázium végzett, a harmadik a veszprémi Lovassy László Gimnázium lett.

A vegyes, gimnáziumi és szakközépiskolai képzést is nyújtó középiskolák közül sorrendben a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola (17.), a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola (23.), valamint a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola (28.) szerepelt a legjobban.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm