-1 °C Budapest

Mindenki e-mail címét lecserélte a Facebook

Pénzcentrum
2012. június 26. 18:02

Áll a bál a közösségi média világában - írja az Index. A Facebook legújabb ötletét követően, ami a közösségi oldal szerint egyszerű kényelmi lépés volt és a felhasználók biztonságát is szolgálja, a kritikusok szerint viszont újabb durva beavatkozás a felhasználók magánéletébe és az adataik biztonságába.

Egy amerikai blogger, Gerv Markham vette észre először, és kürtölte világgá, hogy a Facebook a felhasználói tudta, beleegyezése és értesítése nélkül megváltoztatta a profiloldalakon az elérhetőségként megadott emailcímet. Az új elérhetőségi cím mindenkinél egy @facebook.com-os cím, ami egyébként eddig is létezett, a regisztrációval együtt jött létre, csak nem nagyon használta senki. Mivel a váltás titokban történt, a felhasználók arról sem értesülnek, ha levél érkezett ebbe a postafiókba, hiszen a legtöbbjük nem is tud a létezéséről.

A @facebook.com-os emailcímeket 2010 novemberében vezette be a közösségi oldal, és abban reménykedtek, hogy a már akkor is több százmilliós felhasználói tábor hamar elkezdi használni, és a szolgáltatás gyors ütemben a Gmail konkurenciájává válhat. A terv nem vált be, a felhasználókat hidegen hagyta a facebookos email, az oldal akkoriban indított jó néhány más szolgáltatásához (Facebook Places, Gifts) hasonlóan. Úgy tűnt, a Facebook fel is adja a saját belső levelező és csetrendszerébe integrálódó emailkliens erőltetését, egészen mostanáig, amikor hirtelen 900 millió emberre erőltették rá a használatát, vagy legalábbis azt, hogy azok a profiloldalukon hirdessék, hogy használják a facebookos emailcímüket.

Az önkényesen átállított elérhetőségi cím szerencsére néhány kattintással újra átállítható, vagy akár el is tüntethető a profiloldalunk szerkesztésével.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19