9 °C Budapest

Itt az újabb mutyi: ebben utaznak most az orgazdák

MTI
2012. április 16. 20:06

Okostelefon-alkatrészek értékesítésére szakosodott nemzetközi orgazda-szervezetet számolt fel a rendőrség, amely az elmúlt időszakban közel félmilliárd forint értékben adott el ilyen eszközöket külföldre - számolt be a mintegy két évig tartó nyomozás eredményéről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Varga Attila alezredes elmondta: egy kanadai cég magyarországi gyárából a dolgozók különféle, általuk gyártott chipeket, telefonalkatrészeket és kész telefonokat loptak el, amelyeket szintén a gyárban dolgozó orgazdáknak adtak el, akik a fővárosba szállítva továbbértékesítették azokat egy szerb állampolgárságú testvérpárnak.

A bűnbanda irányítói csomagküldő szolgálatokon keresztül külföldön, elsősorban a Távol-Keleten értékesítették az átvett alkatrészeket olyan cégeknek, amelyek készülékmásolatok gyártásához használták fel azokat - tette hozzá.

A főosztályvezető megemlítette: a szerb férfiak olyan nagyságrendben értékesítették ezeket az eszközöket, hogy az egyik csomag feladási díja két és fél millió forint volt, mert a csomag értékét 220 millió forint összegben határozták meg. A bűnszervezet vezetői olyan sok csomagot adtak fel külföldre, hogy az ezekkel foglalkozó cég nagykereskedelmi áron, 40 százalékos kedvezménnyel szállította küldeményeiket.

Varga Attila az MTI-nek elmondta, titkosszolgálati módszerekkel tartott nyomozás eredményeként számolták fel a bűnbandát, így jutottak el annak szerb állampolgárságú vezetőihez. A házkutatások során több személygépkocsit, nagy mennyiségű készpénzt, marihuánát és különféle számítástechnikai eszközöket, telefonokat foglaltak le a nyomozók.

A rendőrök múlt csütörtök hajnalban tartott akcióban Budapesten fogták el az egyik szerb férfit, míg Mezőkeresztesen két, Nyékládházán, Debrecenben és Tiszavasváriban egy-egy orgazdát vettek őrizetbe, míg a banda egyik tagja önként jelentkezett a rendőrségen. A bíróság vasárnap az egyik szerb férfit és az egyik magyar orgazdát előzetes letartóztatásba helyezte, míg egy harmadik férfi esetében házi őrizetet rendelt el, a többiek szabadlábon védekezhetnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az alezredes elmondta, hogy az egyik orgazda, Mézes Zoltán magyar állampolgár, és a másik szerb férfi, Kermendi Kornél ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki, és egyúttal kezdeményezik nemzetközi elfogatóparancs kiadását is az illetékes bíróságon.

Varga Attila elmondta, a gyári dolgozók, akik ellopták az alkatrészeket és telefonokat, 10 és 100 ezer forint közötti összegeket, míg az orgazdák közel ötmillió forintot kaptak. Az alezredes közlése szerint a gyanúsítottak köre a gyári dolgozókkal még bővülhet, ugyanis többük már a rendőrség látókörében van.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem