24 °C Budapest

Címke: csomagküldő cégek (21 cikk)

Pénzcentrum | 2013. március 22. 12:01

Vigyázz, mit adsz el a neten! Ez vár rád a bíróságon

Megszállták az adóellenőrök az interneten keresztül értékesítőket - ezt támasztják alá az olvasóinktól érkezett levelek is. Eközben meglepő dolog történt egy bíróságon: nem volt hajlandó figyelembe venni egy korábban indult ellenőrzési eljárásban érintett magánszemély ügyét tárgyaló bíró azt a Kúria-ítéletet, amely százakat menthetne meg attól, hogy meg kelljen fizetniük a korábbi években indított ellenőrzések nyomán rájuk kirótt horribilis összegű adóterhet. A Kúria tegnap tájékoztatta lapunkat: anonimizált formában közzétette honlapján a három és fél hónappal ezelőtt hozott, precedens értékű ítéletét.

Orosz Márton | 2012. november 30. 05:32

Magyarok tízezrei vásárolnak kuponnal, bónusszal idén karácsonyra

Szakértői vélemények szerint az idei karácsonyi forgalmat már egyértelműen meghatározhatja a netes vásárlás, így a pontgyűjtő, árengedményeket szervező cégek, közösségi vásárlási oldalak is. Magyarországon a kuponos/bónuszos vásárlás egyre népszerűbb, ezért közösségi vásárlási oldalakat kérdeztünk arról, érzékelik-e ezt a növekedést, hogyan készülnek a csúcsszezonra, és arról is, hogy mi lehet az akcióvadászok slágerajándéka 2012-ben?

MTI | 2012. április 16. 20:06

Itt az újabb mutyi: ebben utaznak most az orgazdák

Okostelefon-alkatrészek értékesítésére szakosodott nemzetközi orgazda-szervezetet számolt fel a rendőrség, amely az elmúlt időszakban közel félmilliárd forint értékben adott el ilyen eszközöket külföldre - számolt be a mintegy két évig tartó nyomozás eredményéről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Pénzcentrum | 2012. február 16. 11:32

Végtörlesztés: nem vizsgálhatja a fekete pénzeket a NAV

Nem ellenőrizheti az adóhatóság, honnan szedték össze a pénzt a végtörlesztők devizahitel-tartozásuk rendezésére - erősítette meg a Pénzcentrum.hu érdeklődésére Varga Árpád, az adóhatóság elnök-helyettese. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelten vizsgálja az idei évben az adóvisszaigénylés jogszerűségét. Így a tavalyi évben újonnan bevezetett gyermekek utáni adókedvezmény igénybe vétele is kereszttűzbe kerülhet. A következő években az adószakértőket is kiemelten kívánja vizsgálni a NAV.

Pénzcentrum | 2010. március 7. 07:02

Itt a lista! Ezek a világ legbálványozottabb cégei

A Forbes magazin idén is összeállította a világ tíz, a fogyasztók által leginkább nagyrabecsült vállalatának listáját. A felsorolásban öt másik cég mellett két dohánygyártó és három számítástechnikai vállalat is szerepel. A listára kerüléshez a cégeknek széles körben elismert, minőségi termékeket és/vagy szolgáltatásokat kellett 2009-ben előállítaniuk. Lássuk az idei sorrendet!

Pénzcentrum | 2008. június 3. 10:30

Itt az orosz invázió - kik Európa legtehetősebbjei?

A Forbes magazin összeállítása alapján a 25 legnagyobb vagyonnal rendelkező európai fele orosz származású, és többségük az energiaiparból, főleg olajvállalatokból részesedik. A listát azonban a svéd származású IKEA tulajdonos vezeti 31 milliárd dollárnyi vagyonnal.

Pénzcentrum | 2008. március 5. 09:30

Dugig a postaláda: miért jöhetnek a reklámok?

A marketing-piacon egyre gyakrabban alkalmazzák a fogyasztók közvetlen megkeresését. Ezt a saját bőrünkön is tapasztaljuk, gondoljuk csak a postaládánkba dobált reklám anyagokra, az akarva-akaratlanul elárasztó e-mail-ekre és a legváratlanabb időpontban megszólaló telefonunkra, amikor valaki csak néhány kérdéssel zavarna - írja a Napi.

Pénzcentrum | 2007. december 21. 08:30

Őrültekháza a csomagküldő piacon: mindneki interneten rendelt karácsonyra!

Pár nappal karácsony előtt a csomagküldők élete nagyon zsúfolttá vált, miután mindenki az utolsó pár napban rendelte meg az ajándékát az interenen. A megrendelések jóval felülmúlták a várakozásokat, sok csomagküldő cégnél ideiglenesen kölcsönmunkásokat kellett keríteni, volt olyan is, hogy az ügyvezető igazgató is autóban ült, és csomagot szállított.