17 °C Budapest

A kínaiak gagyi világmárkái: mindent hamisítanak + fotók

Pénzcentrum
2012. április 16. 11:37

Azt eddig is tudtuk, hogy Kínában készül a legtöbb hamis termék a világon, azonban úgy tűnik, a hamisítók egyáltalán nem ismernek lehetetlent. Burger King helyett King Burger, Omega helyett Owega, Heineken helyett Heimekem: elképesztő fotók a gagyi fellegvárából.

Hihetetlen méreteket öltött Kínában a világmárkák hamisítása. Az illegális gyártók gyakorlatilag teljesen függetlenítik magukat a nemzetközi jogszabályoktól, és az eredetihez megszólalásig hasonlító termékeket hoznak létre - persze meglehetősen kétes minőségben.

Burger King helyett King Burger, Adidas helyett Adidoss, Sony helyett Sonia, Jack Daniel's helyett Johns Daphne : a hamisítók nem ismernek lehetetlent, a gyanútlan vásárló pedig könnyen besétálhat a csapdába. Érdekes ugyanakkor, hogy az eredeti luxusmárkák egyik legnagyobb piacának is az ázsiai ország számít: az exkluzív (és rendkívül drága) ruhák, cipők, ékszerek, parfümök iránti kereslet 35 százaléka a BRIC-országokból (Brazília, Oroszország, India, Kína) származik, de itt is hamarosan átrendeződés várható, mert elemzői előrejelzések szerint Kína lesz rövidesen a világ legnagyobb luxuspiaca, maga mögé utasítva Japánt.

A világmárkák természetesen minden lehetőséget megragadnak, hogy megállítsák a hasonló boltok terjeszkedését. Néhány hónapja például kínai bankok amerikai kirendeltségei ellen indított eljárást két luxuscég, mivel ezek feltehetően hamisítók pénzét kezelik. A Gucci és a Tiffany kínai bankok ellen kezdeményezett bírósági eljárást, álláspontjuk szerint ugyanis ezek olyan kínai állampolgárok pénzét kezelik, akik hamis termékeket gyártatnak hazájukban, majd importálnak az Egyesült Államokba. A divatcégek szerint a bankok kötelessége lenne, hogy az érintett bankszámlákat befagyasszák, a fióktulajdonosok adatait pedig felelősségre vonás céljából kiadják a jogtulajdonosoknak.

A kínai hatóságok is próbálkoznak: tavaly novemberben jelentették be, hogy külön hivatalt hoznak létre a hasonló jogsértések ellen. az állam így segíti a nemzeti hatóságok szellemitulajdon-jogi jogsértések elleni fellépését.

Az illetékesek döntöttek arról, hogy a termékgyártókat szigorúbb ellenőrzés alá kell vonni mind az élelmiszer-, gyógyszer-, kozmetikai- és autóipari, mind a mezőgazdasági és elektronikai termelés területén. A kormányszerv egyúttal sürgette a rendőrséget, hogy a nyomozói munka hatékonysága érdekében erősítsék interregionális együttműködéseiket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az államtanács 2010 őszén hirdetett átfogó hamisítás elleni akciót, amelynek eredményeként az elmúlt egy évben 28 ezer jogsértési ügyben vizsgálódtak a hatóságok, és több mint 6 ezer hamisítványokat értékesítő és terjesztő hálózatot számoltak fel.


Fotók: Daily Mail/Pénzcentrum.hu

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30