17 °C Budapest

Otthonteremtési program, kevesebb nettó bér: ez történt a héten

2011. május 15. 19:02

A héten további fejlemények derültek ki a jelzáloghitelesek mentőcsomagjáról, a Nemzetgazdasági Minisztérium asztalára otthonteremtési program került. Alekosz is beköltözött nyereménylakásába, jövő évi nettó fizetésünk viszont csökkenhet. Ezek voltak a Pénzcentrum.hu legfontosabb hírei.

Otthonteremtési stratégia született:

A jelzáloghitelek problémáinak megoldására vonatkozó javaslatokat is közzétett "Otthonteremtési stratégiájában" a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ennek egyes elemei a korábbi sajtóhírekben már körvonalazódtak, ám ezúttal jóval konkrétabbak, ráadásul írásos formát öltöttek. Ugyan nem szól a dokumentum arról, milyen viszonyban állnak a javaslatok a Bankszövetség és a kormány között folyó tárgyalások jelenlegi állásával, a három fő üzenet egyértelmű: 1. a kilakoltatási moratóriumot fel kell oldani, 2. a frankhiteleseket átmenetileg védeni kell az árfolyam-ingadozásoktól (e lehetőség önkéntes igénybevételével az ügyfelek 30%-ánál számolnak), 3. a Nemzeti Eszközkezelő Társaság ötlete él: jól körülhatárolt feltételek mellett az intézmény bedőlt követeléseket és ingatlanokat egyaránt vásárolni fog.

Ötpontos mentőcsomagot kaphatnak a jelzáloghitelesek:

Kvótarendszert vezetnek be a lakásárveréseken, fix árfolyamon rögzítik a törlesztőrészleteket, egyben felpörgetik az új lakáshitelek kihelyezését, állapodott meg a kormány a bankszövetséggel a Magyar Hírlap értesülései szerint.

Tombol a lottóláz magyarországon!

Orbánék nyugdíjötlete: itt az eredménye

Egy hete állt elő a kormány a Szociális Konzultáció ötletével. Ennek keretében kikérik az emberek véleményét többek között arról, hogy szerintük kapjanak e nagyobb nyugdíjat azok, akiknek van gyermekük. Az ötletről a Pénzcentrum.hu is kikérte olvasói véleményét.

Itt a korai nyugdíj ellenszere: szociális segéllyé alakítanák

Egy ma beterjesztett alkotmánymódosítási javaslat szerint a már megszerzett "korai" nyugdíjakat törvénnyel csökkenthetik, vagy szociális segéllyé alakíthatnák - értesült a Napi Online.  

Íme Alekosz luxuslakása: milliókat kaszálhat rajta

51 négyzetméteres józsefvárosi lakást nyert a ValóVilág 4 győztese, Alekosz. Az ingatlan a Corvin Sétány egyik épületében található: a Pénzcentrum.hu most mutatja a lakást és a beruházás részleteit. 

Pofátlan lakásárak a budai luxuskerületekben

A Pénzcentrum.hu megvizsgálta a főváros budai oldalának ingatlanpiacát, különös tekintettel a tégla építésű, társasházi lakásokra. Korábbi, "Budán is vannak filléres lakások: árak a panelon túl" című cikkünkben már részletesen foglalkoztunk az I., a II., valamint a III. kerületekkel. Most a XI. és XII. kerületeket vettük górcső alá.

Bezárta a kormány a kiskaput: nem menekülhetnek a munkanélküliek

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kormány mai ülésén döntött a passzív táppénz megszüntetéséről - jelentette be a kormányülést követő sajtótájékoztatón Nagy Anna kormányszóvivő. A táppénzt érintő egyéb döntéseket is hozott a kormány, így ezentúl az orvosok is büntethetőek lesznek, ha jogosulatlanul írnak ki keresőképtelenséget, a táppénzen lévők soron kívüli ellátásban részesülhetnek, a pénzbeli ellátásokat elektronikusan is meg lehet igényelni. Nagy Anna bejelentette azt is, a közalapítványok után a támogató testületeket is felülvizsgálja a kormány. 

Jön a szuperolcsó és szupergyors internet

Új határozatot adott ki az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), amely a szélessávú vezetékes kiskereskedelmi piachoz kapcsolódó nagykereskedelmi piacokat szabályozza. Ezzel az eddigi ADSL alapú szolgáltatások mellé, újabb olcsóbb internet szolgáltatások léphetnek elő. A most közzétett szabályozás fontos újdonsága, hogy - a korábban már elérhető hagyományos réz hálózati infrastruktúrán túl - megteremti a lehetőségét az új generációs hálózatokhoz való hozzáférésre a nagykereskedelmi piacokon. Ez azt jelenti, hogy a jelentős piaci erejű szolgáltatók kötelesek lesznek a versenytársaik számára elérhetővé tenni meghatározott feltételek mellett a vezetékes elektronikus hírközlési infrastruktúrájukat.

Ez a legolvasottabb könyv ma Magyarországon

Felbolydult a magyar könyvpiac idén áprilisban, számtalan sikersorozat újabb kötete jelent meg, de amúgy sem szűkölködünk az újdonságokban - ez a legfőbb megállapítása a Bookline Top50 könyv-sikerlista legfrissebb kiadásának. A 21. század egyik legnagyobb kultuszkönyv-szerzője, Paulo Coelho ismét hozta formáját, hiszen Alef című regényével rögtön a Bookline sikerlistájának első helyén debütált. Ezüstérmes a szintén újonc, de immáron 10. darabjával megjelenő True Blood sorozat vámpírsztorija, a Véres tavasz, míg harmadik helyen a magyar bestsellerek koronázatlan királynője, Fejős Éva áll Dalma című fejlődésregényével.

Jelentősen csökkenhet jövőre az adójóváírás

Jelentősen csökkenteni kellene jövőre az adójóváírást ahhoz, hogy 140 milliárd forintot meg tudjon spórolni a költségvetés. A GKI Gazdaságkutató Zrt. számításai szerint elképzelhető egy olyan forgatókönyv, amelynél kevesebb, mint a felére, havi 4500 forintra csökkenne a kedvezmény. Ekkor a minimálbért 12 százalékkal kellene megemelni ahhoz, hogy az elvonás ne okozzon keresetcsökkenést.

Különadó: újra Alkotmánybíróságra mennek a tanárok

Ismét megtámadja az Alkotmánybíróságon (Ab) a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a magánszemélyek különadójáról szóló, hétfőn este elfogadott törvényt - tudta meg a Pénzcentrum.hu Galló Istvánnétól, az érdekképviselet elnökétől. A 98 százalékos adómérték sem biztos még, mert annak alkotmányosságáról külön eljárásban tárgyal az Ab.

Akik életük felét nyugdíjban töltik: 41 évesen már visszavonulnak

A lakosság fele 28 éven aluli Törökországban: ez a nagyszámú fiatal tudja fenntartani a nyugdíjasok kánaánját, ahol a nők életük közel 50 százalékát tölthetik nyugdíjban. Máshol közel sem ennyire szerencsések: a norvégoknál nemcsak hideg van, de a nyugdíjas évek sem tartanak olyan sokáig - derül ki az OECD által készített kutatásból. 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30