Elvesztek a vásárlók az Electro Worldben: karácsonyi körkép 2

2009. december 11. 05:32

A Pénzcentrum karácsonyi bolt-körképében feltérképezzük a különböző üzleteket, csemegézünk a kínálatból, megnézzük, mi az, ami kelendő, és mi az, amit senki sem akar venni. Megvizsgáljuk a választékot, teszteljük az eladókat, így segítve olvasóinkat az ünnepi vásárlásban. Második alkalommal az Arenában található Electro Worldöt vettük górcső alá.

Az Arena Plazában található, ötezer négyzetméter alapterületű Electro World az áruházlánc egyik legnagyobb üzlete, mégis hiányérzetünk volt szerda koraeste. Két hét van hátra karácsonyig, a hatalmas területű boltban viszont alig néhány tucat vásárlóval találkoztunk.

A bejáratnál furcsa érzése volt az embernek: azt gondoltuk, csak elvesztek a vásárlók a lapostévék, a robotgépek és a side-by-side hűtők dzsungelében - de nem. Ott sem voltak, illetve csak nagyon kevesen. Az eladók pakolásztak, a biztonsági őrök a kamerák monitorait sasolták, a pénztárosok pedig unottan ücsörögtek székükben. Távozásunkkor 3 vásárló volt a kasszáknál, nem igazán kellett a hosszú sorokra panaszkodniuk. 


Media Markt-teszt az Árkádban:Azért nem hülye a Media Markt: karácsonyi körkép

Pedig az Electro World szemmel láthatóan felkészült a rohamra. Az óriási áruház elképesztő mennyiségű termékkel várja a közönséget. Vásárló legyen a talpán, aki határozottan tud választani például a lapostévékből: itt látszik igazán, mekkora is a kínálat, hiszen plazmákból, LCD-kből és LED TV-kből első látásra legalább százféle található a kínálatban. Olvasóinknak épp ezért azt javasoljuk, ne elsőre döntsenek az új készülék mellett: lapozzák át a katalógusokat, böngésszenek az online boltokban, hasonlítsák össze az árakat, de mindenképp nézzék meg saját szemükkel is a készüléket, és azt válasszák, amelynek igazán tetszik a képernyője.

További hasznos tanácsok TV-vásárláshoz:  10 tipp: így vásárolj lapostévét

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hasonlóan széles választékot találtunk még az EW-ben videojátékokból (és kiegészítőkből), DVD-filmekből, hűtőszekrényekből, mosó-és mosogatógépekből, tűzhelyekből, konyhai kisgépekből, vasalókból is. Az áruház jól kihasználja tehát a nagy alapterületet, és bőségesen feltöltik áruval a polcokat.

Fotó: arenaplaza.hu


Tapasztalatunk szerint az eladók is helytálltak, igaz, nem volt sok dolguk. Akik a vásárlókkal voltak elfoglalva, lelkesen magyaráztak, válaszoltak, segítettek. Még egy olyan esetnek is szem-és fültanúi voltunk, amikor az egyik EW-munkatárs kellemes ünnepeket kívánt egy -egyébként igencsak csinos- hölgyvásárlónak, akinek ráadásul nem is tudták a kívánt terméket biztosítani.

A vasalódeszkák és gőzállomások sorában viszont meglehetős rendetlenséget találtunk: a földön szerteszét heverő fürdőszobai mérlegek igencsak megnehezítették a közlekedést a sorok között. Az eladók épp akkor, kényelmes tempóban rendezgették a polcokat, igaz, vásárlók nem igen zavarták őket.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem