Elvesztek a vásárlók az Electro Worldben: karácsonyi körkép 2

2009. december 11. 05:32

A Pénzcentrum karácsonyi bolt-körképében feltérképezzük a különböző üzleteket, csemegézünk a kínálatból, megnézzük, mi az, ami kelendő, és mi az, amit senki sem akar venni. Megvizsgáljuk a választékot, teszteljük az eladókat, így segítve olvasóinkat az ünnepi vásárlásban. Második alkalommal az Arenában található Electro Worldöt vettük górcső alá.

Az Arena Plazában található, ötezer négyzetméter alapterületű Electro World az áruházlánc egyik legnagyobb üzlete, mégis hiányérzetünk volt szerda koraeste. Két hét van hátra karácsonyig, a hatalmas területű boltban viszont alig néhány tucat vásárlóval találkoztunk.

A bejáratnál furcsa érzése volt az embernek: azt gondoltuk, csak elvesztek a vásárlók a lapostévék, a robotgépek és a side-by-side hűtők dzsungelében - de nem. Ott sem voltak, illetve csak nagyon kevesen. Az eladók pakolásztak, a biztonsági őrök a kamerák monitorait sasolták, a pénztárosok pedig unottan ücsörögtek székükben. Távozásunkkor 3 vásárló volt a kasszáknál, nem igazán kellett a hosszú sorokra panaszkodniuk. 


Media Markt-teszt az Árkádban:Azért nem hülye a Media Markt: karácsonyi körkép

Pedig az Electro World szemmel láthatóan felkészült a rohamra. Az óriási áruház elképesztő mennyiségű termékkel várja a közönséget. Vásárló legyen a talpán, aki határozottan tud választani például a lapostévékből: itt látszik igazán, mekkora is a kínálat, hiszen plazmákból, LCD-kből és LED TV-kből első látásra legalább százféle található a kínálatban. Olvasóinknak épp ezért azt javasoljuk, ne elsőre döntsenek az új készülék mellett: lapozzák át a katalógusokat, böngésszenek az online boltokban, hasonlítsák össze az árakat, de mindenképp nézzék meg saját szemükkel is a készüléket, és azt válasszák, amelynek igazán tetszik a képernyője.

További hasznos tanácsok TV-vásárláshoz:  10 tipp: így vásárolj lapostévét

Hasonlóan széles választékot találtunk még az EW-ben videojátékokból (és kiegészítőkből), DVD-filmekből, hűtőszekrényekből, mosó-és mosogatógépekből, tűzhelyekből, konyhai kisgépekből, vasalókból is. Az áruház jól kihasználja tehát a nagy alapterületet, és bőségesen feltöltik áruval a polcokat.

Fotó: arenaplaza.hu


Tapasztalatunk szerint az eladók is helytálltak, igaz, nem volt sok dolguk. Akik a vásárlókkal voltak elfoglalva, lelkesen magyaráztak, válaszoltak, segítettek. Még egy olyan esetnek is szem-és fültanúi voltunk, amikor az egyik EW-munkatárs kellemes ünnepeket kívánt egy -egyébként igencsak csinos- hölgyvásárlónak, akinek ráadásul nem is tudták a kívánt terméket biztosítani.

A vasalódeszkák és gőzállomások sorában viszont meglehetős rendetlenséget találtunk: a földön szerteszét heverő fürdőszobai mérlegek igencsak megnehezítették a közlekedést a sorok között. Az eladók épp akkor, kényelmes tempóban rendezgették a polcokat, igaz, vásárlók nem igen zavarták őket.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19