Elvesztek a vásárlók az Electro Worldben: karácsonyi körkép 2

2009. december 11. 05:32

A Pénzcentrum karácsonyi bolt-körképében feltérképezzük a különböző üzleteket, csemegézünk a kínálatból, megnézzük, mi az, ami kelendő, és mi az, amit senki sem akar venni. Megvizsgáljuk a választékot, teszteljük az eladókat, így segítve olvasóinkat az ünnepi vásárlásban. Második alkalommal az Arenában található Electro Worldöt vettük górcső alá.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Arena Plazában található, ötezer négyzetméter alapterületű Electro World az áruházlánc egyik legnagyobb üzlete, mégis hiányérzetünk volt szerda koraeste. Két hét van hátra karácsonyig, a hatalmas területű boltban viszont alig néhány tucat vásárlóval találkoztunk.

A bejáratnál furcsa érzése volt az embernek: azt gondoltuk, csak elvesztek a vásárlók a lapostévék, a robotgépek és a side-by-side hűtők dzsungelében - de nem. Ott sem voltak, illetve csak nagyon kevesen. Az eladók pakolásztak, a biztonsági őrök a kamerák monitorait sasolták, a pénztárosok pedig unottan ücsörögtek székükben. Távozásunkkor 3 vásárló volt a kasszáknál, nem igazán kellett a hosszú sorokra panaszkodniuk. 


Media Markt-teszt az Árkádban:Azért nem hülye a Media Markt: karácsonyi körkép

Pedig az Electro World szemmel láthatóan felkészült a rohamra. Az óriási áruház elképesztő mennyiségű termékkel várja a közönséget. Vásárló legyen a talpán, aki határozottan tud választani például a lapostévékből: itt látszik igazán, mekkora is a kínálat, hiszen plazmákból, LCD-kből és LED TV-kből első látásra legalább százféle található a kínálatban. Olvasóinknak épp ezért azt javasoljuk, ne elsőre döntsenek az új készülék mellett: lapozzák át a katalógusokat, böngésszenek az online boltokban, hasonlítsák össze az árakat, de mindenképp nézzék meg saját szemükkel is a készüléket, és azt válasszák, amelynek igazán tetszik a képernyője.

További hasznos tanácsok TV-vásárláshoz:  10 tipp: így vásárolj lapostévét

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hasonlóan széles választékot találtunk még az EW-ben videojátékokból (és kiegészítőkből), DVD-filmekből, hűtőszekrényekből, mosó-és mosogatógépekből, tűzhelyekből, konyhai kisgépekből, vasalókból is. Az áruház jól kihasználja tehát a nagy alapterületet, és bőségesen feltöltik áruval a polcokat.

Fotó: arenaplaza.hu


Tapasztalatunk szerint az eladók is helytálltak, igaz, nem volt sok dolguk. Akik a vásárlókkal voltak elfoglalva, lelkesen magyaráztak, válaszoltak, segítettek. Még egy olyan esetnek is szem-és fültanúi voltunk, amikor az egyik EW-munkatárs kellemes ünnepeket kívánt egy -egyébként igencsak csinos- hölgyvásárlónak, akinek ráadásul nem is tudták a kívánt terméket biztosítani.

A vasalódeszkák és gőzállomások sorában viszont meglehetős rendetlenséget találtunk: a földön szerteszét heverő fürdőszobai mérlegek igencsak megnehezítették a közlekedést a sorok között. Az eladók épp akkor, kényelmes tempóban rendezgették a polcokat, igaz, vásárlók nem igen zavarták őket.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06