Fesztiválbérlet karácsonyra: nem lehet elég korán kezdeni

2009. december 9. 04:33

Sosem lehet elég korán elkezdeni a nyár tervezését -ezzel a felkiáltással, és jó üzleti érzékkel már most lehet bérleteket kapni a legnagyobb hazai és külföldi fesztiválokra. A szervezők elsősorban azokra gondolnak, akik tanácstalanul állnak az ajándékozás elé.

Fesztiváljegyek karácsonyra

Évek óta működő üzleti gyakorlat, hogy már a karácsonyi szezonra vásárolhatunk bérleteket a következő év legnagyobb nyári könnyűzenei fesztiváljaira. A szervezők például a tanácstalan szülőkre gondolnak ezzel a lehetőséggel, hiszen ha a csemete kedveli az adott rendezvényt, nem igazán lehet mellényúlni. Ráadásul sok esetben több ezer forintos kedvezménnyel vehetjük meg ilyenkor a bérletet, sőt, sokszor különféle ajándékokat is kaphatunk a jegyhez.

A dolog problémásabb része, hogy -nagyon kevés kivételtől eltekintve- ilyenkor még egyetlen fellépő neve sem ismert, a megvásárolt bérleteket pedig nem váltják vissza. A nagyobb fesztiválok széles kínálatát tekintve azonban szinte biztos, hogy a megajándékozott talál majd olyan programokat, amelyek elnyerik tetszését.

A Szigetesek pólót ajándékoznak

A legnagyobb hazai fesztiválszervező cég rendezvényei 2010-ben is várják a látogatókat: július első hétvégéjén a VOLT Sopronban, egy héttel később a Heineken Balaton Sound Zamárdiban és augusztus második hetében pedig a legnagyobb nyári buli, a Sziget, a budapesti Hajógyári Szigeten. Már most is lehet - elővételes áron - bérleteket venni a rendezvényekre, ráadásul az első ezer bérletvásárló tulajdonosa lehet az erre az alkalomra elkészített - limitált szériában megjelenő - fesztiválos pólónak illetve fesztiválnaptárnak.

Az ország három városában (Budapest VOLT Bolt, Sopron, Veszprém) és az interneten megvásárolhatók a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget 2010-es bérletei. A kijelölt jegyirodákban Üdülési Csekket, Sodexo Kultúra utalványt és Accor utalványt is elfogadnak.

 

Fotó: sziget.hu


A Szigetre április 30-ig a "hazamenős" bérlet 38 ezer forint, az "ottalvós" bérlet 46 ezer forint, míg a napijegy 12 ezer forintba kerül. Június 17-ig elővételi, kedvezményes áron vásárolható a Heineken Balaton Sound bérlet (29 ezer forint) és a napijegy is (12 5000 forint).
A VOLT-ra június 10-ig elővételi, kedvezményes áron kapható a bérlet (19 900 forint) és a napijegy (7 990 forint) is.


Hegyalja ajándékba, közel féláron

A Hegyalja-rajongók már karácsonykor a fesztivált ünneplik. Az igazi tokaji buliig még hátra van pár bemelegítő koncert és jó néhány piros betűs ünnep a naptárban, a legtutibb karácsonyi Hegyalja-ajándéknak viszont itt az ideje: december 1-től indul a karácsonyi Hegyalja-bérlet akció, majdnem fél áron.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A karácsonyi Hegyalja bérlet-akció idején, december 1-től december 24-ig 12.900 forintért, közel fél áron válthatunk négy napos bérletet a tokaj-rakamazi bulira. Mindazok, akik bérletettel érkeznek a Hegyaljára, a fesztiválon Hegyalja CD-t is kapnak ajándékba.

A bérletek a Ticketportal rendszerén keresztül rendelhetők, vagy ezeken a helyszíneken vásárolhatók meg, akár üdülési csekkel, SODEXHO PASS-al vagy az ACCOR Services utalványaival (Ticket Cultura, Ticket Compliments Top Premium).


Külföldön is van rá példa

A világ egyik legjelentősebb ilyen rendezvényének számító Glastonbury fesztivált június végén rendezik, de már most elfogyott rá minden jegy. A hasonlóan neves dán Roskilde december elsején 75 ezer bérletet kezdett el árusítani, a legolcsóbbak 1675 koronába, azaz 61 ezer forintba kerülnek.

A napokban tették közzé a szervezők a magyar fiatalok által egyre kedveltebb újvidéki Exit Fesztivál jegyárait. A 2010-es fesztivál július 8 és 11 között kerül megrendezésre, a speciális karácsonyi akció keretében a bérlet év végéig 72 fontba (22 ezer forint) kerül, míg később ez az összeg 85, illetve 99 fontra emelkedik.

 

Címlapkép: sziget.hu

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem