1 °C Budapest

Fesztiválbérlet karácsonyra: nem lehet elég korán kezdeni

2009. december 9. 04:33

Sosem lehet elég korán elkezdeni a nyár tervezését -ezzel a felkiáltással, és jó üzleti érzékkel már most lehet bérleteket kapni a legnagyobb hazai és külföldi fesztiválokra. A szervezők elsősorban azokra gondolnak, akik tanácstalanul állnak az ajándékozás elé.

Fesztiváljegyek karácsonyra

Évek óta működő üzleti gyakorlat, hogy már a karácsonyi szezonra vásárolhatunk bérleteket a következő év legnagyobb nyári könnyűzenei fesztiváljaira. A szervezők például a tanácstalan szülőkre gondolnak ezzel a lehetőséggel, hiszen ha a csemete kedveli az adott rendezvényt, nem igazán lehet mellényúlni. Ráadásul sok esetben több ezer forintos kedvezménnyel vehetjük meg ilyenkor a bérletet, sőt, sokszor különféle ajándékokat is kaphatunk a jegyhez.

A dolog problémásabb része, hogy -nagyon kevés kivételtől eltekintve- ilyenkor még egyetlen fellépő neve sem ismert, a megvásárolt bérleteket pedig nem váltják vissza. A nagyobb fesztiválok széles kínálatát tekintve azonban szinte biztos, hogy a megajándékozott talál majd olyan programokat, amelyek elnyerik tetszését.

A Szigetesek pólót ajándékoznak

A legnagyobb hazai fesztiválszervező cég rendezvényei 2010-ben is várják a látogatókat: július első hétvégéjén a VOLT Sopronban, egy héttel később a Heineken Balaton Sound Zamárdiban és augusztus második hetében pedig a legnagyobb nyári buli, a Sziget, a budapesti Hajógyári Szigeten. Már most is lehet - elővételes áron - bérleteket venni a rendezvényekre, ráadásul az első ezer bérletvásárló tulajdonosa lehet az erre az alkalomra elkészített - limitált szériában megjelenő - fesztiválos pólónak illetve fesztiválnaptárnak.

Az ország három városában (Budapest VOLT Bolt, Sopron, Veszprém) és az interneten megvásárolhatók a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget 2010-es bérletei. A kijelölt jegyirodákban Üdülési Csekket, Sodexo Kultúra utalványt és Accor utalványt is elfogadnak.

 

Fotó: sziget.hu


A Szigetre április 30-ig a "hazamenős" bérlet 38 ezer forint, az "ottalvós" bérlet 46 ezer forint, míg a napijegy 12 ezer forintba kerül. Június 17-ig elővételi, kedvezményes áron vásárolható a Heineken Balaton Sound bérlet (29 ezer forint) és a napijegy is (12 5000 forint).
A VOLT-ra június 10-ig elővételi, kedvezményes áron kapható a bérlet (19 900 forint) és a napijegy (7 990 forint) is.


Hegyalja ajándékba, közel féláron

A Hegyalja-rajongók már karácsonykor a fesztivált ünneplik. Az igazi tokaji buliig még hátra van pár bemelegítő koncert és jó néhány piros betűs ünnep a naptárban, a legtutibb karácsonyi Hegyalja-ajándéknak viszont itt az ideje: december 1-től indul a karácsonyi Hegyalja-bérlet akció, majdnem fél áron.

A karácsonyi Hegyalja bérlet-akció idején, december 1-től december 24-ig 12.900 forintért, közel fél áron válthatunk négy napos bérletet a tokaj-rakamazi bulira. Mindazok, akik bérletettel érkeznek a Hegyaljára, a fesztiválon Hegyalja CD-t is kapnak ajándékba.

A bérletek a Ticketportal rendszerén keresztül rendelhetők, vagy ezeken a helyszíneken vásárolhatók meg, akár üdülési csekkel, SODEXHO PASS-al vagy az ACCOR Services utalványaival (Ticket Cultura, Ticket Compliments Top Premium).


Külföldön is van rá példa

A világ egyik legjelentősebb ilyen rendezvényének számító Glastonbury fesztivált június végén rendezik, de már most elfogyott rá minden jegy. A hasonlóan neves dán Roskilde december elsején 75 ezer bérletet kezdett el árusítani, a legolcsóbbak 1675 koronába, azaz 61 ezer forintba kerülnek.

A napokban tették közzé a szervezők a magyar fiatalok által egyre kedveltebb újvidéki Exit Fesztivál jegyárait. A 2010-es fesztivál július 8 és 11 között kerül megrendezésre, a speciális karácsonyi akció keretében a bérlet év végéig 72 fontba (22 ezer forint) kerül, míg később ez az összeg 85, illetve 99 fontra emelkedik.

 

Címlapkép: sziget.hu

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?