Durva: egymástól nyúlt az IKEA és a Kika?

2009. december 9. 11:02

Különös módon reklámozzák akciós termékeiket az áruházláncok: adventi kalendáriumuk ablakai alatt minden nap más-más akció bújik meg.

Akár azt is gondolhatnánk, hogy egymást másolja az IKEA és a Kika. A két lakberendezési áruházlánc magyarországi honlapjain ugyanis meglepően hasonló adventi naptár várja a vásárlókat.

 

Fotó: ikea.hu


Nehéz lenne eldönteni, ki utánoz kit, de az biztos, hogy az IKEA december elsejétől kezdte a sorozatot. Minden nap egy-egy terméket kínálnak akciós áron, de csak egy napra előre tudhatjuk, mi lesz a következő akció. December 2-án például a LESVIK fiókos szekrény került 10 ezer forinttal kevesebbe, ma a LJUSNAN fedeles dobozok olcsóbbak. Az IKEA ügyfélszolgálatán megtudtuk: az akciók csak az adott napon érvényesek, a készlet erejéig.

 

Fotó: kika.hu


A Kikánál december 4-én indult a sorozat, és -a konkurenciával ellentétben- itt egészen karácsonyig előre lehet tudni, mi lesz akciós. Az osztrák üzletlánc azonban nem egy konkrét terméket értékel le, hanem termékcsoportokat. Így ma 25 százalék kedvezményt kaphatunk minden forgószékre, december 16-án például 10 százalékot minden tükörre és képre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A karácsonyi időszakban egyre népszerűbb ez a hirdetési megoldás, ezért természetesen máshol is találhatunk akciókat rejtő adventi kalendáriumot. Mi például a Vaterán találkoztunk ilyennel: 24 napig minden nap újabb karácsonyi termék kerül fel a Vaterára kedvezményes fix áron, ráadásul naponta többször. Minden termék csak korlátozott számban áll rendelkezésre. Aki először észreveszi, az csaphat le rá.

Az eredeti adventi naptár hagyománya a XIX. századig nyúlik vissza, előde a protestánsok között terjedt el. A legelső kézzel készült adventi naptár 1851-ben készült, de még közelről sem hasonlított a mai naptárakhoz. A vallásos családokban naponta kis bibliai képeket akasztottak a falra, vagy meggyújtottak egy gyertyát, esetleg krétával húztak egy vonalat a padlóra, december elsejétől karácsony napjáig. (Forrás: gyermekszoba.blog.hu)

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm