1 °C Budapest

Durva: egymástól nyúlt az IKEA és a Kika?

2009. december 9. 11:02

Különös módon reklámozzák akciós termékeiket az áruházláncok: adventi kalendáriumuk ablakai alatt minden nap más-más akció bújik meg.

Akár azt is gondolhatnánk, hogy egymást másolja az IKEA és a Kika. A két lakberendezési áruházlánc magyarországi honlapjain ugyanis meglepően hasonló adventi naptár várja a vásárlókat.

 

Fotó: ikea.hu


Nehéz lenne eldönteni, ki utánoz kit, de az biztos, hogy az IKEA december elsejétől kezdte a sorozatot. Minden nap egy-egy terméket kínálnak akciós áron, de csak egy napra előre tudhatjuk, mi lesz a következő akció. December 2-án például a LESVIK fiókos szekrény került 10 ezer forinttal kevesebbe, ma a LJUSNAN fedeles dobozok olcsóbbak. Az IKEA ügyfélszolgálatán megtudtuk: az akciók csak az adott napon érvényesek, a készlet erejéig.

 

Fotó: kika.hu


A Kikánál december 4-én indult a sorozat, és -a konkurenciával ellentétben- itt egészen karácsonyig előre lehet tudni, mi lesz akciós. Az osztrák üzletlánc azonban nem egy konkrét terméket értékel le, hanem termékcsoportokat. Így ma 25 százalék kedvezményt kaphatunk minden forgószékre, december 16-án például 10 százalékot minden tükörre és képre.

A karácsonyi időszakban egyre népszerűbb ez a hirdetési megoldás, ezért természetesen máshol is találhatunk akciókat rejtő adventi kalendáriumot. Mi például a Vaterán találkoztunk ilyennel: 24 napig minden nap újabb karácsonyi termék kerül fel a Vaterára kedvezményes fix áron, ráadásul naponta többször. Minden termék csak korlátozott számban áll rendelkezésre. Aki először észreveszi, az csaphat le rá.

Az eredeti adventi naptár hagyománya a XIX. századig nyúlik vissza, előde a protestánsok között terjedt el. A legelső kézzel készült adventi naptár 1851-ben készült, de még közelről sem hasonlított a mai naptárakhoz. A vallásos családokban naponta kis bibliai képeket akasztottak a falra, vagy meggyújtottak egy gyertyát, esetleg krétával húztak egy vonalat a padlóra, december elsejétől karácsony napjáig. (Forrás: gyermekszoba.blog.hu)

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?