0 °C Budapest

Nem tanulnak a bankárok a hibáikból

2009. szeptember 15. 16:02

Egy éve ment csődbe a Lehman Brothers és kezdődött meg a nagy őszi zuhanás a tőzsdéken, illetve forint árfolyamában. Egy most készült brit tanulmány szerint azonban a bankárok nem tanulnak a múlt hibáiból.

The Institute for Public Policy Research (IPPR) legfrissebb felmérése szerint jól látszik a bankok bónuszgyakorlatának gyors visszatéréséből, hogy valódi reformokról egyáltalán nem lehet beszélni. A jelentés pontosan visszhangozza Barack Obama nemrég elhangzott beszédét, melyben a bankszektor önelégültségét ostorozta.

Bár csak az állami mentőcsomagoknak köszönhetően kerülte el a legrosszabbat a bankszektor - és a világgazdaság -, a megfelelő konzekvenciákat mégsem vonták le az illetékesek. "Meg kell kongatni a vészharangokat, mert megjelentek az első arra utáló jelek, hogy a bankszektorban minden visszatér a korábbi kerékvágásba anélkül, hogy bárki lépéseket tett volna a kiegyensúlyozott talpraállás biztosítására" - idézte a BBC az IPPR egyik közgazdászát.

Maga Gordon Brown is úgy nyilatkozott, hogy "van még egy elintézetlen ügy" a bankok rendbetételével kapcsolatban. Ennek végső állomása valószínűleg a bankok bónuszrendszerének megregulázása lehet, amelyről a G20 pittsburghi találkozóján dönthetnek majd a fejlett országok vezetői.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem