Címke: g20 országok (22 cikk)

Pénzcentrum | 2011. július 1. 10:05

Új adókkal sokkolna az Európai Unió

Megadóztatná az Európai Unió a pénzügyi tranzakciókat és közös, forgalmi típusú adót vezetne be - derül ki az Európai Bizottságnak a 2014-2020 közötti uniós költségvetésre vonatkozó javaslatából.

Pénzcentrum | 2009. november 6. 08:47

Még jó, hogy vannak adóparadicsomok!

Az adóparadicsomok környezetében fekvő országok is szép hasznot húznak az offshore ország működéséből, és a fejlett gazdaságokra is gyakorolnak némi pozitív hatást az alacsony adózású területek - állítja egy vagyonkezelőket tömörítő szervezet számára készült jelentés.

Pénzcentrum | 2009. október 20. 05:33

Bicskanyitogató: ismét milliárdokat keresnek a bankárok

Úgy tűnik, nem tanulnak a pénzintézetek és a sztárbankárok: habár bő egy évvel ezelőtt -a válság kirobbanásakor- a közvélemény egyértelműen ellenük fordult hatalmas jutalmaik miatt, idén ismét bődületes pluszpénzeket osztanak szét maguk között. Még a kormányzati fenyegetések is hatástalannak tűnnek.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 15. 16:02

Nem tanulnak a bankárok a hibáikból

Egy éve ment csődbe a Lehman Brothers és kezdődött meg a nagy őszi zuhanás a tőzsdéken, illetve forint árfolyamában. Egy most készült brit tanulmány szerint azonban a bankárok nem tanulnak a múlt hibáiból.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 9. 13:32

Letörnék a banki bónuszokat: a "bűnbakok" panaszkodnak

Gyorsan reagáltak a bankok az európai pénzügyminiszterek G20 csúcstalálkozón felvetett javaslatára, miszerint szigorú szabályok szerint kellene limitálni a banki vezetők bónuszait. A bankárok szerint nem az ő jutalmuk a bűnös a pénzügyi válság kirobbanásáért.

Portfolio | 2009. szeptember 8. 11:55

Mi sül ki ebből? - Üresen kongó bankoktól félnek egyesek

Korlátozná a pénzintézetek döntési szabadságát, és félő, hogy a jobban teljesítő munkatársakat ösztönözné a kilépésre a bankárprémiumok tervezett megzabolázása - adja hírül a brit és a német bankszövetség aggodalmait a Bloomberg.

Pénzcentrum | 2009. április 22. 10:30

Vége az adóparadicsomoknak: változásra kényszerül a nemzetközi adótervezés!

Elérte a globális gazdasági éghajlatváltozás az adóparadicsomokat is, azaz valószínűleg meleg pillanatokat fognak átélni az adóparadicsomokban bejegyzett vállalkozások, tulajdonosaik és képviselőik. Az adózás alól kivont magánvagyonok értékét nemzetközi pénzügyi tanácsadók 2007-ben 7,3 milliárd dollárra becsülték.

Pénzcentrum | 2009. április 5. 10:00

Szigorú szankciók jönnek: végük az adóparadicsomoknak?

A G20-ak csúcstalálkozóján csütörtökön kijelentették, hogy azon országok, melyek felkerültek az adóparadicsomok feketelistájára, vagyis nem hajlandók együttműködni a nemzetközi adóhatóságokkal, súlyos szankciókra számíthatnak a jövőben!

Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem