11 °C Budapest

Világot akarsz látni? Állj be nővérkének!

2009. augusztus 13. 15:02

Sok ember álmodozik arról, hogy olyan munkája legyen, amivel sokat lehet utazni, más földrészeket és kultúrákat megismerni. Sajnos, viszonylag kevés ilyen munka van, egy csomó közülük rengeteg előképzettséget igényel. Van azonban egy hiányszakma, mely igen könnyen elérhető: a nővérkedés.

Bármilyen furcsán hangzik is: a világ komoly hiányt szenved nővérkékben. Ezért azok, akik az alapvető ismeretek mellett nyelvet is beszélhetnek, jó eséllyel találnak maguknak állást a világ számtalan pontján. A hiány akkora, hogy számtalan országban kedvezményekkel igyekeznek a nővéreket odacsalogatni: magas fizetésre, fizetett szállásra és különböző bónuszokra számíthat az, aki ilyesféle munkára adja a fejét.

A nővéri munka persze nem csak jó anyagi lehetőségekkel kecsegtet, de nagy szakmai kihívásokkal is. A világ fejlett országaiban ugyan jó a kórházak felszereltsége, számos országban azonban hiánycikk a friss technológia, amit bizony szaktudással kell pótolnia a nővéreknek és orvosoknak.

Egyedül az Egyesült Államokban 300 cég foglalkozik nővérek toborzásával, de Magyarországon is számtalan honlapon keresnek nővérkéket külföldi munkára. Olyan oldalt is találni, ahol a szaknyelvre külön felkészítő nyelvtanfolyamot tartanak, jellemzően angol nyelven. Megéri: az Egyesült Államokban óránként 20 dollár körül keres a frissen bekerült nővér is, míg az Egyesült Királyságban évi 10 ezer font, vagyis több, mint 3 millió forint a kezdőfizetés.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem