14 °C Budapest

Végre! Most kiderül, mennyit kapnak a bankvezérek!

2009. július 16. 16:29

Valami megmozdult Nagy-Britanniában - a banki felsővezetők pökhendisége úgy látszik, a kormányzatnál is kiverte a biztosítékot. Legalábbis Gordon Brown miniszterelnöknek tetszett a visszaszorításukra összeállított tervcsomag.

Sir David Walker, a Morgan Stanley volt elnöke szerint nem csak az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok fizetését kéne közzétenni a bankszektorban, de az összes felelős vezetőét. A kormányzat által a bankok pénzügyi felelős vezetését vizsgáló bizottság élére kinevezett bankár szerint átlátható és szigorú szabályozást kell bevezetni a pénzügyi intézmények körül, hogy megelőzzék azokat a "túlkapásokat", melyek a pénzügyi rendszer csaknem teljes csődjéhez vezettek.

Gordon Brown miniszterelnök az alsóházhoz intézett beszédében elismerte, hogy még mindig igen feldúlt a banki vezérek felfújt fizetései és felelőtlen spekulációi miatt, egyben elismerte, hogy Sir David néhány igen fontos követelményt fogalmazott meg a bankszektorral szemben, amelyeket - reményei szerint - el is fogadnak.

Az alapvető elvárások az elnökkel, a vezérigazgatóval és általában az igazgatókkal szemben meg fognak változni - ígérte Brown. - Voltak túlkapások a bankszektorban, melyek a lakosság szemében felelőtlennek és igazságtalannak tűntek, úgyhogy akcióba kell lépnünk - tette hozzá a miniszterelnök, védelmébe véve a gazdasági válságra adott brit lépéseket, melyeket - mint mondta - az egész világnak követnie kellene.

A fizetések kiutalásáért felelős osztálynak nem csak a vezetők bérével és juttatásaival kellene elszámolnia, de a többi osztályéval is, különösen azokban az esetekben, ahol a dolgozók fizetése meghaladja az igazgatói fizetések mediánját. Ugyanakkor alsóbb szinteken nem nevesítenék a kollégákat a fizetéseikkel együtt, hanem beosztásonként közölnék a jövedelmeket. A bónuszoknak nagy korrelációt kellene mutatnia a valós teljesítménnyel, a legnagyobb bónuszokat pedig öt éven keresztül lépcsőzetesen elosztva kellene kifizetni a miniszterelnök által támogatott tervek szerint.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm