-2 °C Budapest

Itt a válság: tomboljunk egy jót!

2009. június 19. 05:55

Mélyreható kutatásaink, melyek arra irányulnak, hogy megtaláljuk a válságban is prosperáló szektorokat, új, meglepő eredményt hoztak. Úgy tűnik, a fesztiválokat idén még többen fogják látogatni, mint tavaly.

Június elején "hivatalosan" is elindult a fesztiválszezon a Pannónia-fesztivállal, alig három héten belül azonban megkezdődik az első mainstream esemény, a Zamárdiban tartandó Balatonsound is. Válság ide vagy oda, az érdeklődés nagyobb a fesztiválok iránt, mint tavaly.

Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a Balatonsoundra egy hete elfogytak a bérletek, már csak napijegyeket lehet hivatalosan vásárolni. Megjelentek azonban a jegyüzérek, a neten 35-40 ezer forintért lehet hozzájutni az egyébként elővételben 25 ezer forintért árusított négynapos bérletekhez. Marinka Csaba, a Sziget Szervezőiroda PR kommunikációs vezetője szerint akár a napijegyek is előre elfogyhatnak, vagyis lehet akár teltház is a Soundon. A Sziget Kft. mindenképpen arra számít, hogy idén többen lesznek mint 90 ezren, szemben a tavalyi 88 ezerrel.

Korábban: Már megjelentek az üzérek: tízezreket keresnek a szemfülesek!

A Voltra is elkelt már a jegyek nagy része, könnyen előfordulhatnak teltházas napok, a tavalyi 77 ezerrel szemben a 80-85 ezer az idei várt létszám. A Sziget esetében nemzetközi szinten a jegyeladás a tavalyihoz időarányosan mérten egyelőre körülbelül hasonló. A cél természetesen itt is a 2008-as látogatószám elérése, ami az öt nap alatt 385 ezer fizetővendéget jelent.

Marinka szerint az idei megnövekedett látogatószámban nagy szerepe van, hogy az euró árfolyama még mindig bő tíz százalékkal magasabb a forinttal szemben, mint egy évvel korábban. A Sziget Kft. igyekezett is az ár/érték arányt kihangsúlyozni is a külföldi reklámokban. Az ugyanis biztos, hogy másfél euróért egy sört nem igen isznak sehol külhonban. (A ma kezdődő Nova Rock fesztiválon, Ausztriában hivatalosan négy euró egy korsó - minőséginek azért nehezen nevezhető - Ottakringer-sör.)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál főszervezője szerint a hazai fesztiválok számára a válság egyben lehetőség is, hiszen érezhetően nő a kereslet a belföldi nyaralások iránt, amit egyelőre az elővételes jegyadatok is igazolnak. A főszervező aktív nyaralást kínál Tokajban, jó zenékkel, izgalmas programmal. Ugyanakkor reálisan arra számítanak, hogy a fesztiválozók fogyasztása csökkenni fog, illetve az olcsóbb termékek felé mozdul el a prémium kínálat felől. Ennek ellenére a hegyaljások száma idén is nőni fog az előrejelzések szerint, vagyis hiába festettük az ördögöt a falra, hogy nehéz helyzetbe kerülhetnek az idén a fesztiválszervezők: a buli a válságban is buli. Nincs mese, menni kell.

Korábban: Elmossa a válság az idei fesztiválokat?

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem