19 °C Budapest

Itt a válság: tomboljunk egy jót!

2009. június 19. 05:55

Mélyreható kutatásaink, melyek arra irányulnak, hogy megtaláljuk a válságban is prosperáló szektorokat, új, meglepő eredményt hoztak. Úgy tűnik, a fesztiválokat idén még többen fogják látogatni, mint tavaly.

Június elején "hivatalosan" is elindult a fesztiválszezon a Pannónia-fesztivállal, alig három héten belül azonban megkezdődik az első mainstream esemény, a Zamárdiban tartandó Balatonsound is. Válság ide vagy oda, az érdeklődés nagyobb a fesztiválok iránt, mint tavaly.

Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a Balatonsoundra egy hete elfogytak a bérletek, már csak napijegyeket lehet hivatalosan vásárolni. Megjelentek azonban a jegyüzérek, a neten 35-40 ezer forintért lehet hozzájutni az egyébként elővételben 25 ezer forintért árusított négynapos bérletekhez. Marinka Csaba, a Sziget Szervezőiroda PR kommunikációs vezetője szerint akár a napijegyek is előre elfogyhatnak, vagyis lehet akár teltház is a Soundon. A Sziget Kft. mindenképpen arra számít, hogy idén többen lesznek mint 90 ezren, szemben a tavalyi 88 ezerrel.

Korábban: Már megjelentek az üzérek: tízezreket keresnek a szemfülesek!

A Voltra is elkelt már a jegyek nagy része, könnyen előfordulhatnak teltházas napok, a tavalyi 77 ezerrel szemben a 80-85 ezer az idei várt létszám. A Sziget esetében nemzetközi szinten a jegyeladás a tavalyihoz időarányosan mérten egyelőre körülbelül hasonló. A cél természetesen itt is a 2008-as látogatószám elérése, ami az öt nap alatt 385 ezer fizetővendéget jelent.

Marinka szerint az idei megnövekedett látogatószámban nagy szerepe van, hogy az euró árfolyama még mindig bő tíz százalékkal magasabb a forinttal szemben, mint egy évvel korábban. A Sziget Kft. igyekezett is az ár/érték arányt kihangsúlyozni is a külföldi reklámokban. Az ugyanis biztos, hogy másfél euróért egy sört nem igen isznak sehol külhonban. (A ma kezdődő Nova Rock fesztiválon, Ausztriában hivatalosan négy euró egy korsó - minőséginek azért nehezen nevezhető - Ottakringer-sör.)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál főszervezője szerint a hazai fesztiválok számára a válság egyben lehetőség is, hiszen érezhetően nő a kereslet a belföldi nyaralások iránt, amit egyelőre az elővételes jegyadatok is igazolnak. A főszervező aktív nyaralást kínál Tokajban, jó zenékkel, izgalmas programmal. Ugyanakkor reálisan arra számítanak, hogy a fesztiválozók fogyasztása csökkenni fog, illetve az olcsóbb termékek felé mozdul el a prémium kínálat felől. Ennek ellenére a hegyaljások száma idén is nőni fog az előrejelzések szerint, vagyis hiába festettük az ördögöt a falra, hogy nehéz helyzetbe kerülhetnek az idén a fesztiválszervezők: a buli a válságban is buli. Nincs mese, menni kell.

Korábban: Elmossa a válság az idei fesztiválokat?

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55