17 °C Budapest

Itt a válság: tomboljunk egy jót!

2009. június 19. 05:55

Mélyreható kutatásaink, melyek arra irányulnak, hogy megtaláljuk a válságban is prosperáló szektorokat, új, meglepő eredményt hoztak. Úgy tűnik, a fesztiválokat idén még többen fogják látogatni, mint tavaly.

Június elején "hivatalosan" is elindult a fesztiválszezon a Pannónia-fesztivállal, alig három héten belül azonban megkezdődik az első mainstream esemény, a Zamárdiban tartandó Balatonsound is. Válság ide vagy oda, az érdeklődés nagyobb a fesztiválok iránt, mint tavaly.

Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a Balatonsoundra egy hete elfogytak a bérletek, már csak napijegyeket lehet hivatalosan vásárolni. Megjelentek azonban a jegyüzérek, a neten 35-40 ezer forintért lehet hozzájutni az egyébként elővételben 25 ezer forintért árusított négynapos bérletekhez. Marinka Csaba, a Sziget Szervezőiroda PR kommunikációs vezetője szerint akár a napijegyek is előre elfogyhatnak, vagyis lehet akár teltház is a Soundon. A Sziget Kft. mindenképpen arra számít, hogy idén többen lesznek mint 90 ezren, szemben a tavalyi 88 ezerrel.

Korábban: Már megjelentek az üzérek: tízezreket keresnek a szemfülesek!

A Voltra is elkelt már a jegyek nagy része, könnyen előfordulhatnak teltházas napok, a tavalyi 77 ezerrel szemben a 80-85 ezer az idei várt létszám. A Sziget esetében nemzetközi szinten a jegyeladás a tavalyihoz időarányosan mérten egyelőre körülbelül hasonló. A cél természetesen itt is a 2008-as látogatószám elérése, ami az öt nap alatt 385 ezer fizetővendéget jelent.

Marinka szerint az idei megnövekedett látogatószámban nagy szerepe van, hogy az euró árfolyama még mindig bő tíz százalékkal magasabb a forinttal szemben, mint egy évvel korábban. A Sziget Kft. igyekezett is az ár/érték arányt kihangsúlyozni is a külföldi reklámokban. Az ugyanis biztos, hogy másfél euróért egy sört nem igen isznak sehol külhonban. (A ma kezdődő Nova Rock fesztiválon, Ausztriában hivatalosan négy euró egy korsó - minőséginek azért nehezen nevezhető - Ottakringer-sör.)

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál főszervezője szerint a hazai fesztiválok számára a válság egyben lehetőség is, hiszen érezhetően nő a kereslet a belföldi nyaralások iránt, amit egyelőre az elővételes jegyadatok is igazolnak. A főszervező aktív nyaralást kínál Tokajban, jó zenékkel, izgalmas programmal. Ugyanakkor reálisan arra számítanak, hogy a fesztiválozók fogyasztása csökkenni fog, illetve az olcsóbb termékek felé mozdul el a prémium kínálat felől. Ennek ellenére a hegyaljások száma idén is nőni fog az előrejelzések szerint, vagyis hiába festettük az ördögöt a falra, hogy nehéz helyzetbe kerülhetnek az idén a fesztiválszervezők: a buli a válságban is buli. Nincs mese, menni kell.

Korábban: Elmossa a válság az idei fesztiválokat?

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?