Hatalmas élet lesz idén a Balatonnál - te ott leszel?

Pénzcentrum
2009. május 18. 06:20

Minden rosszban van valami jó és ez elmondható a gazdasági válság sokszor átkozott hatásairól is. Mert bár fogy a pénz a családok számláiról és a mélybe hullott a forint árfolyama a nemzetközi devizákkal szemben, a Balaton ennek köszönhetően újra a figyelem középpontjába kerülhet, ha eljön a nyaralás ideje.

Érdekes évet zárhat idén a Balaton - fogalmazott óvatosan Balázs Árpád, Siófok polgármestere. A szállodák forgalma ugyanis az utóbbi években jellemezően két komponensből állt össze. Az egyik a céges rendezvények piaca: Siófokon a szállodák nagy többsége meetingekből és konferenciákból tartja magát fenn az elő- és utószezon hétköznapjain, amikor a vendégforgalom egyébként meglehetősen gyér. Ezek száma azonban a válság hatására nagyon lecsökkent, az előzetes felmérések szerint idén az előszezonban 20 százalékkal kevesebb vállalati rendezvényt tartottak a siófoki szállodákban, mint egy évvel korábban.

A vendégek száma azonban már most örvendetesen nőtt. Már az előszezonban látszott, hogy élénkebb a kereslet és az internetes előfoglalások száma is emelkedik. Amennyiben tehát az időjárás is úgy akarja, az idei év - a gazdasági válság ellenére is - legalább olyan bevételt hozhat a balatoni települések számára, mint a tavalyi. Már csak azért is, mert a nagyobb településeken egymást érik a rendezvények, minden hétvégére jut valamilyen tematikus esemény a nagyobb városokban. Siófokon például június elején tókerülő kerékpárversenyt tartanak, júliusban pedig minden hét elején a főtéren tartanak New Orleans jazz estet.

Mivel Siófok nem csak a célirányosan ide érkezőket fogadja, de a környező településekről is érkeznek vendégek az események idejére, ezért elsősorban a közlekedést és a parkolási lehetőségeket javították fel az idei szezonra. Ezen felül javult a strandok minősége is, hogy tényleg minden adott legyen a felhőtlen kikapcsolódáshoz.

Nagy a készülődés a Balaton északi oldalán is. Bár a nehéz gazdasági helyzet miatt szinte lehetetlen megsaccolni, hogy valójában milyen év is lesz az idei, az biztos, hogy Balatonfüred bizakodóan nézhet elébe - mondta Cserép László, az önkormányzati hivatal kulturális osztályvezetője. Már csak azért is, mert miközben tavaly "pangott" a Balaton, Füreden sikerült 10 százalékkal növelni a vendégéjszakák számát 2007-hez képest. Füreden nagyrészt befejeződött a híres Tagore-sétány felújítása, ám a város nem csak az esztétikai, hanem sokszínű kulturális programokkal is igyekszik minél több turistát és pihenni vágyót a városba vonzani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szinte minden hétvégén lesz valamilyen fesztivál: a híres júliusi Anna-bálon kívül megrendezik tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Jókai-napokat, lesz nemzetközi művészeti dzsembori és Korok fesztiválja is. De megtalálják a számításukat a sportok szerelmesei is. A hétvégén rendezték az évadnyitó vitorlásversenyt, ám lesz az idén Junior 420-as és 470-es EB, az elmaradhatatlan Kékszalag és szeptemberben félsziget-kerülő vitorlázás is. Ezen felül idén a városban kerül megrendezésre a Triatlon Európa-bajnokság is.

Cserép szerint minden adott ahhoz, hogy kiváló legyen az idei év, hiszen a gyengébb forint nem csak azt jelenti, hogy kevesebb magyar megy külföldre nyaralni, de egyben azt is, hogy több külföldi érkezik hazánkba. Már az előszezonban érződött, hogy Ausztrián kívül idén Szlovákia lehet a másik fő küldő ország, ahonnan nézve az euró bevezetése óta kifejezetten olcsó országnak számít hazánk.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 22. csütörtök
Gerzson
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem