7 °C Budapest

Fesztiválok: így spórolunk idén

2009. május 26. 09:15

A szervezők várakozásai szerint idén nem a jegyeken, hanem vendéglátáson spórolnak majd a látogatók.Gerendai Károly főszervező szerint a Sziget bevételeinek 60 százalékát a jegyek adják, így kénytelenek az áfa továbbhárítására. Ennek ellenére reméli, hogy sikerül hozni a tavalyi 365 ezres látogatószámot. A fesztivál szponzori bevételei 25 százalékkal csökkentek, és -a főszervező szerint- nem valószínű, hogy kapnának állami támogatást. A kieső forrást a színpadok összevonásával próbálják kompenzálni.

A soproni Volt Fesztiválnál stagnál, a zamárdi Balaton Sound esetében emelkedik a szponzoroktól érkező összeg: a kisebb rendezvények jobban tudnak fejlődni. Azzal számolnak, hogy a Balaton Soundra idén is elfogynak a jegyek.  

Az áfaemelés miatt júliustól a Sziget Kft. által szervezett összes rendezvény jegyára nő.  Áfariadó: drágulnak a fesztiváljegyek!

A Hegyalja Fesztivált szervező Deltafest Kft. nem változtat a jegyárakon. Bukovinszky Béla projektigazgató úgy látja: 2009-ben akár a tavalyi 65 ezernél is több látogató lehet. Több fiatal dönthet ugyanis úgy, hogy külföldi utazás helyett inkább egy-egy fesztiválon tölti szabadidejét idén nyáron.

Ha a belépőkön nem is, a kínált ételeken és italokon mindenképp spórolnak majd a látogatók: ismét az olcsó sör és a lángos lehet a sláger. A tapasztalatok szerint tavaly már a teljes fogyasztás 30 százalékát a drágább ételek és italok tették ki, az idén ez az arány 10 százalékra zsugorodhat.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?