Ne házasodj, ha hosszú életet akarsz!

2009. június 14. 13:30

Sőt, ne is élj együtt a pároddal. Az Obesity (Túlsúly) nevű magazinban megjelent kutatás szerint ugyanis minél hosszabb ideje él együtt valaki a párjával egy fedél alatt, annál nagyobb az elhízás veszélye.

Aki saját tapasztalataiból még nem jött rá, annak itt a tudományos alátámasztás: a házasok, illetve tartósan együttélő párok körében sokkal valószínűbb az elhízás, mint a magányos farkasok esetében. A párok körében tapasztalható hízási folyamat mögött sok különböző tényező áll.

Korábban: Elhízol, ha nem alszol eleget!

Egyrészt a párok szívesebben esznek együtt, mint külön-külön, hatalmas adagokkal kényeztetik el egymást és jóval több kalóriát visznek be, mint amikor még külön éltek. Ezen felül inkább összebújva nézik a tévét, ahelyett, hogy külön-külön sportolni járnának. Az "egyetemista-bulizós" életmódról a munkára-párkapcsolatra való váltás is néha stresszel jár, ami szintén elő szokta segíteni a kilók felszedését. Hiába a veszélyes jelek Pedig érdemes odafigyelni, mert az elhízás komolyan csökkenti a várható életkort, mint az korábbi kutatások már kimutatták. 

Korábban: Tíz évvel rövidíti meg az életed a zabálás

A University of North Carolina professzora, Penny Gordon-Larsen azért a házasságnak vannak előnyei is - statisztikai szempontból -, hiszen alacsonyabb a dohányosok aránya és kisebb a halandóság ráta is az azonos korú függetlenekhez képest.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?