10 °C Budapest

Ne házasodj, ha hosszú életet akarsz!

2009. június 14. 13:30

Sőt, ne is élj együtt a pároddal. Az Obesity (Túlsúly) nevű magazinban megjelent kutatás szerint ugyanis minél hosszabb ideje él együtt valaki a párjával egy fedél alatt, annál nagyobb az elhízás veszélye.

Aki saját tapasztalataiból még nem jött rá, annak itt a tudományos alátámasztás: a házasok, illetve tartósan együttélő párok körében sokkal valószínűbb az elhízás, mint a magányos farkasok esetében. A párok körében tapasztalható hízási folyamat mögött sok különböző tényező áll.

Korábban: Elhízol, ha nem alszol eleget!

Egyrészt a párok szívesebben esznek együtt, mint külön-külön, hatalmas adagokkal kényeztetik el egymást és jóval több kalóriát visznek be, mint amikor még külön éltek. Ezen felül inkább összebújva nézik a tévét, ahelyett, hogy külön-külön sportolni járnának. Az "egyetemista-bulizós" életmódról a munkára-párkapcsolatra való váltás is néha stresszel jár, ami szintén elő szokta segíteni a kilók felszedését. Hiába a veszélyes jelek Pedig érdemes odafigyelni, mert az elhízás komolyan csökkenti a várható életkort, mint az korábbi kutatások már kimutatták. 

Korábban: Tíz évvel rövidíti meg az életed a zabálás

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A University of North Carolina professzora, Penny Gordon-Larsen azért a házasságnak vannak előnyei is - statisztikai szempontból -, hiszen alacsonyabb a dohányosok aránya és kisebb a halandóság ráta is az azonos korú függetlenekhez képest.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem