2 °C Budapest

Ne házasodj, ha hosszú életet akarsz!

2009. június 14. 13:30

Sőt, ne is élj együtt a pároddal. Az Obesity (Túlsúly) nevű magazinban megjelent kutatás szerint ugyanis minél hosszabb ideje él együtt valaki a párjával egy fedél alatt, annál nagyobb az elhízás veszélye.

Aki saját tapasztalataiból még nem jött rá, annak itt a tudományos alátámasztás: a házasok, illetve tartósan együttélő párok körében sokkal valószínűbb az elhízás, mint a magányos farkasok esetében. A párok körében tapasztalható hízási folyamat mögött sok különböző tényező áll.

Korábban: Elhízol, ha nem alszol eleget!

Egyrészt a párok szívesebben esznek együtt, mint külön-külön, hatalmas adagokkal kényeztetik el egymást és jóval több kalóriát visznek be, mint amikor még külön éltek. Ezen felül inkább összebújva nézik a tévét, ahelyett, hogy külön-külön sportolni járnának. Az "egyetemista-bulizós" életmódról a munkára-párkapcsolatra való váltás is néha stresszel jár, ami szintén elő szokta segíteni a kilók felszedését. Hiába a veszélyes jelek Pedig érdemes odafigyelni, mert az elhízás komolyan csökkenti a várható életkort, mint az korábbi kutatások már kimutatták. 

Korábban: Tíz évvel rövidíti meg az életed a zabálás

A University of North Carolina professzora, Penny Gordon-Larsen azért a házasságnak vannak előnyei is - statisztikai szempontból -, hiszen alacsonyabb a dohányosok aránya és kisebb a halandóság ráta is az azonos korú függetlenekhez képest.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58