Túlsúlyos a magyarok többsége, kevesen fogyókúráznak

2009. február 17. 18:00

A magyarok 56 százaléka tartja magát többé-kevésbé túlsúlyosnak, ugyanakkor 18 százalék próbálkozik fogyással, ami Európában messze a legalacsonyabb arány. Legtöbben étkezési szokásaikon változtatnak, hogy megszabaduljanak fölöslegesnek gondolt kilóiktól.

A Nielsen piackutató vállalat 52 országban végzett felmérése szerint globálisan a megkérdezettek 50, Európában 55 százaléka tartja magát valamilyen mértékben túlsúlyosnak. Fogyni a világátlag 50 százaléka akart a megkérdezés időpontjában, míg az európaiak 47 százaléka.

Közülük a legtöbben egészségesebb étrenddel vagy testmozgással igyekeznek elérni céljukat. Diétás tablettákkal vagy szeletekkel, esetleg italkeverékekkel az érintett európaiak 6, míg a magyarok 16 százaléka próbálkozik.

Az egészségesebben étkező magyarok közül legtöbben a csokoládé, cukor, valamint a zsíros ételek fogyasztását korlátozzák. A többi európai ország válaszadóihoz képest meglepően sok magyar mondta, hogy valamilyen diétás módszert használ.

Kisebb-nagyobb rendszerességgel - saját bevallása szerint- a magyarok 93 százaléka végez testmozgást, ezzel Európában a második helyen állunk. Igaz, a magyarok általában ritkán mozognak: a megkérdezettek közül minden harmadik szokott sétálni, és minden tizedik tornázik rendszeresen. A futók vagy kocogók aránya 8, a csapatsportot űzőké és aerobic edzésre járóké 6-6 százalék. Az úszást, jógát, a teniszezést, pingpongozást, tollaslabdázást vagy a squasht 4-4 százalék nevezte meg.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?