Pert nyert az eBay: továbbra is lesznek olcsó, márkás termékek!

2009. május 23. 10:02

Az egyik legismertebb aukciós oldalt, az eBay-t már többször beperelték különféle cégek, akik jellemzően azt nehezményezték, hogy hamisítványokat, eredetiként feltűntetve forgalmaznak az oldalon. Így tett nemrégiben a L'Oreal is, azonban a pert az eBay nyerte meg.

A pénteken meghozott brit bírósági döntés értelmében, a francia kozmetikai termékeket gyártó cég, a L'Oreal elveszítette a pert, csakúgy mint egy héttel korábban Franciaországban.

Németországban azonban sikerült meggyőznie a bírákat abban a perben, amit hamis, és csomagolás nélkül árusított parfümök miatt indított az aukciós oldal ellen.

Az eBay a mostani döntést úgy kommentálta, hogy ez egy igazán jelentős lépés, ami garanciát jelent a vevők számára, hogy ezentúl is vásárolhatnak majd eredeti termékeket a boltinál jóval alacsonyabb áron.

Véleményük szerint nem pereskedésre, hanem a felek közötti kommunikációra lenne szükség, hiszen nekik is ugyanúgy érdekük a hamis termékek elleni küzdelem, mint a gyártóknak, vagy a vásárlóknak, azonban információcsere nélkül nem lehet hatékonyan felvenni a kesztyűt a hamisítványok ellen.

Ugyanakkor a L'Oreal hozzátette: az eBay sokkal többet is elkövethetne annak érdekében, hogy ne kerüljenek fel az oldalra koppintott áruk, és remélik, hogy a továbbiakban az Európai Bíróság is tesz majd ajánlásokat a tevékenység helyes folytatásához.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?