12 °C Budapest

Pert nyert az eBay: továbbra is lesznek olcsó, márkás termékek!

2009. május 23. 10:02

Az egyik legismertebb aukciós oldalt, az eBay-t már többször beperelték különféle cégek, akik jellemzően azt nehezményezték, hogy hamisítványokat, eredetiként feltűntetve forgalmaznak az oldalon. Így tett nemrégiben a L'Oreal is, azonban a pert az eBay nyerte meg.

A pénteken meghozott brit bírósági döntés értelmében, a francia kozmetikai termékeket gyártó cég, a L'Oreal elveszítette a pert, csakúgy mint egy héttel korábban Franciaországban.

Németországban azonban sikerült meggyőznie a bírákat abban a perben, amit hamis, és csomagolás nélkül árusított parfümök miatt indított az aukciós oldal ellen.

Az eBay a mostani döntést úgy kommentálta, hogy ez egy igazán jelentős lépés, ami garanciát jelent a vevők számára, hogy ezentúl is vásárolhatnak majd eredeti termékeket a boltinál jóval alacsonyabb áron.

Véleményük szerint nem pereskedésre, hanem a felek közötti kommunikációra lenne szükség, hiszen nekik is ugyanúgy érdekük a hamis termékek elleni küzdelem, mint a gyártóknak, vagy a vásárlóknak, azonban információcsere nélkül nem lehet hatékonyan felvenni a kesztyűt a hamisítványok ellen.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ugyanakkor a L'Oreal hozzátette: az eBay sokkal többet is elkövethetne annak érdekében, hogy ne kerüljenek fel az oldalra koppintott áruk, és remélik, hogy a továbbiakban az Európai Bíróság is tesz majd ajánlásokat a tevékenység helyes folytatásához.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem